• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Memur-sen Bursa İl Temsilciliği Hocalı Katliamını Unutmadı

Memur-sen Bursa İl Temsilciliği Hocalı Katliamını Unutmadı
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 24 yıl önce Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamı...

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 24 yıl önce Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamı kınadı. Memur-Sen Bursa İle Temsilcisi Numan Şeker, "Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir" dedi.

Sendika binasında 11 hizmet kolunun başkanları ve üyelerin katılımıyla Hocalı katliamını kınayan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, yaptığı açıklamada sendika olarak katliamı unutturmayacaklarını söyledi. Hocalı'da yapılan toplu katliamların aradan çeyrek asır geçmesine rağmen hafızalarda hala tazeliğini koruduğunu belirten Şeker, "Bundan 24 yıl önce, 26 Şubat 1992'de tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 600'ü aşkın soydaşımız Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldü. Bin 275 kişi rehin tutularak her türlü zulme, işkenceye tabi tutuldu. Aradan neredeyse bir çeyrek yüzyıl geçmesine rağmen katliamın acıları tazeliğini korumakta, Karabağ hala Ermenistan'ın işgali altında bulunmaktadır" diye konuştu.

"KATLİAMI YAPANLARIN ARSIZLIĞI DİZ BOYU"

Katliamları gerçekleştirilenlerin ceza almadığı gibi yaptıkları ile övündüklerine dikkat çeken Numan Şeker, "Katliamı gerçekleştirenler cezalandırılmak bir yana, daha sonra Cumhurbaşkanlığı da dahil Ermenistan'ın en yüksek makamlarına kadar çıkarken, katliamı intikam almak için yaptıklarını göğüslerini kabartarak söylemek küstahlığında bulunmaktadırlar. Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cürretini gösterebilmiştir" şeklinde konuştu.

"KATLİAMLAR DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE DEVAM EDİYOR"

Mazlumlara yapılan katliamların farklı coğrafyalarda olsa da bugün hala devam ettiğini ifade eden Şeker, "Dün Ahıska'da, Kırım'da, Hama'da, Halepçe'de, Srebrenitsa'da, Hocalı'da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze'de, Bayırbucak'ta, genel anlamda Irak'ta, Suriye'de sergilemekte, gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedir. İnsanlık sadece medeniyeti oluşturacak üst değerlerini değil, aynı zamanda ahlaki, vicdani boyutlarıyla en temel değerlerini yitirmiştir" dedi.

"KATLİAMIN HESABI SORULMALIDIR"

Hocalı katliamını yapanları ve Orta Doğu'da katliam yapmaya devam edenleri sendika olarak kınadıklarını belirten Numan Şeker, "Ermenistan, işgal ettiği tüm topraklardan geri çekilmeli, katliamın sorumluları, işledikleri insanlık suçunun hesabını uluslararası yargı organları önünde vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır. Hocalı katliamı ve Karabağ'ın işgali esnasında şehit olanlar başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların acısını acımız kabul ediyoruz. Dün gibi tazeliğini koruyan acıların bir daha yaşanmaması için vicdan sahibi herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim