• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Memur-sen Bursa İl Temsilciliği 1 Mayısı Kahrmanmaraş’ta Kutluyor

Memur-sen Bursa İl Temsilciliği 1 Mayısı Kahrmanmaraş’ta Kutluyor
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, 1 Mayıs'ta emeğin kahramanları kamu çalışanları ve işçilerle birlikte Kahramanmaraş'ta olacaklarını bildirdi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, 1 Mayıs'ta emeğin kahramanları kamu çalışanları ve işçilerle birlikte Kahramanmaraş'ta olacaklarını bildirdi.

Şeker, sendika binasında düzenlediği basın açıklaması ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Geçtiğimiz yıllarda Tandoğan, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya'dan sonra bu yıl büyük Memur-Sen ailesi olarak "Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil Dünya Düzeni" teması ile Kahramanmaraş'ta olduklarını ifade eden Başkan Numan Şeker, "Sendikamızın 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama talebi vardı. Öyle ki İstanbul Valiliği'ne bu yıl ilk yazılı müracaatı veren de yine Memur-Sen'di. Çünkü çatışmasız, bayram ve şenlik havasında herkesin Taksim'de 1 Mayıs'ı kardeşlik içinde kutlayabileceğini bu millete göstermek istiyorduk. Valilikten olumsuz yanıt alınınca sendikamız, Taksim alanını kutsallaştırmadan karara saygı duyarak, Kahramanmaraş'ta karar kıldı. 1 Mayıs'ta emeğin ve emekçinin sesini duyurmak hem de barışın, kardeşliğin, birliğini göstermek adına Kurtuluş Savaşı'nda emperyalistlere ilk meydan okumayı yapan Kahramanmaraş'ta alanlardaki yerimizi alarak sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.

Kamu-Sen'in "1 Mayıs'ı şehitlere saygı nedeniyle kutlamayacağız" ifadelerine de cevap veren Başkan Şeker, "Memur-Sen ailesi olarak sapla samanı birbirine karıştırmadığımız gibi her şeyin de farkındayız. Bu nokta Kahramanmaraş'ta bir yandan emeğin ve işçinin haykırışını kırmadan, dökmeden yaparken diğer yandan da orada birliğimiz ve bütünlüğümüzle terörü de lanetleyeceğiz. Her şey olduğu gibi önemli olan niyettir. Kamu-Sen bu tür açıklamalarını yersiz buluyorum" dedi.

"MİLLET 1 MAYIS'TA KAOS DEĞİL BAYRAM İSTİYOR"

1 Mayıs'ta milletin kaos değil, bayram istediğini vurgulayan Başkan Şeker, "Yıllardır ülkemizde 1 Mayıs, vandalizmin ve anarşizmin hakim olduğu alanların kaotik bir ortama dönüştürüldüğü illegal yapıların meydanları propaganda alanına çevirdiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Memur-Sen olarak, çözüm platformlarına teklif zeminlerine dertleri paylaşma zeminine dönüştürdük" diyerek, şöyle devam etti: "Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu örgütü olarak, öyle muhteşem 1 Mayıs etkinliği gerçekleştireceğiz ki Kahramanmaraş Meydanı'nda bayram havasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim