• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Memur-sen 4/c’liler İçin Atağa Kalktı

Memur-sen 4/c’liler İçin Atağa Kalktı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bir araya geldi. Görüşmede Memur-Sen'in talepleri Başbakan Yardımcısı Elvan'a iletildi. Memur-Sen heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Orhan Yegin ve Müsteşar Ahmet Erdem ile de bir araya geldi.

Görüşmelerde Memur-Sen'in talepleri masaya yatırıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 4/C'liler başta olmak üzere toplu sözleşmede üzerinde çalışılması gereken konular noktasında acil harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Talepler noktasında adım atılması gerektiğini belirten Yalçın, "Havacılık tazminatı ve KİT'lerdeki temel ücret gruplarıyla Yüksek Planlama Kurulu'ndaki kararların bir an önce çıkarılması gerekiyor. 4/C'lilerden mahkeme kararlarını kazananların, mahkeme kararları acilen uygulanmalıdır. Bunun için sizlerin desteğini bekliyoruz. 4/C'lilerin ve kamuda memur işi yapan işçilerin, taşeronlaşmanın son bulması için çıkarılacak yasada yer alması doğru bir adım olacaktır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Elvan ise, Memur-Sen'in dile getirdiği talepler noktasında bakanlıklar arası koordinasyonun sağlanması için gayret sarf edeceğini, konuların çözümü noktasında yol alınması için gerekli yerlerle görüşeceğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Orhan Yegin ve Müsteşar Ahmet Erdem ile de bir araya geldi. Yalçın, yaptığı ikili görüşmelerde üzerinde çalışılacak konular şeklinde toplu sözleşmede imza altına alınan başlıklarla ilgili bazılarının uygulamaya geçtiğini, bir kısmının ise üzerinde çalışmaların yürütüldüğünü hatırlattı. Yalçın, bu çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. Yalçın, özelikle 4/C konusunda toplu sözleşmede mutabakata varılan konular boyutuyla Devlet Personel Başkanlığı'nın yaptığı çalışmaların sonuca ulaştırılmasını beklediklerini, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın inisiyatif alması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim