• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Memiş’in Açıklamalarına Mercül’den Cevap

Memiş’in Açıklamalarına Mercül’den Cevap
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'in Yunusemre Belediyesi'nin hazırladığı Muradiye İmar Planına ilişkin iddialarına, Yunusemre...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'in Yunusemre Belediyesi'nin hazırladığı Muradiye İmar Planına ilişkin iddialarına, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Can Mercül yanıt verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'in Yunusemre Belediyesi'nin Muradiye'de yaşanan imar sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla yaptığı 1/5000'lik imar planı çalışması ve Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi hedef alan sözlerine yanıt verdi. Memiş'in, "Yunusemre Belediyesi'nin yetkisi yoktur, yetkileri olmadığı halde imar planı hazırladılar" sözlerini abes olarak nitelendiren Mercül, planın Muradiyelilerin haklarını koruyarak hazırlandığını söyledi ve Halil Memiş'i eleştirdi.

'KEYFİYETTEN DEĞİL; ZARURETTEN YAPTIK'

Muradiye'nin gelişen bir mahalle olduğunu ve imar planlarının yapılmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığını aktaran Mercül, "Muradiye'de keyiften değil zaruretten dolayı bir plan yaptık. Muradiye, yapılaşmanın çok hızlı ilerlediği bir mahalledir. İmar planlarının bir an önce tamamlanmasını istedik. 5216 Sayılı Kanun'da 1/5000 planının yapma veya yaptırma ile onama yetkisinin büyükşehir belediyesinde olduğu söyleniyor ama biz Yunusemre Belediyesi olarak Muradiyeliler'in hukukunu koruyarak yaptığımız planı Büyükşehir'in yaptırma ve onaylama yetkisinden faydalanmak için oraya gönderdik. Nasıl ki Alaşehir'in dağlık bir kesiminde akaryakıt istasyonu yapmak isteyen bir şahıs kendi yaptırdığı 1/5000'lik planları büyükşehir belediyesine sunuyorsa bizde bunu Muradiye Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımız adına yaptık. Ardından yaptırma ve onama yetkilerini kullanmak için büyükşehire gönderdik. Bir şahsın ticari faaliyet için imar planı yaptırma hakkı varsa müsaade edin de kendi mahallemizle ilgili olan bir konuda Yunusemre Belediyesi olarak bizim de böyle bir şey yapma hakkımız olsun. Eğer yoksa da bunu bize yazıyla bildirsinler" diye konuştu.

EKSİK EVRAK TARTIŞMASI

Tüm bu çalışmaların hem Yunusemre hem de büyükşehir meclis üyesi olan MHP'li meclis üyelerinin de katılımıyla yapıldığının, bunun için Yunusemre Belediyesi'nin bir meclis kararı bulunduğunun altını çizen Can Mercül, eksik evraklara ilişkin sözlere de açıklık getirdi. Kendilerine 1/5000'lik imar planı yapma yetkisi olmadığına dair bir yazı gelmediğini söyleyen Mercül, "Planı gönderdiğimizde şu evrak, pafta ya da imza eksiği var diye Büyükşehir'den yazışmalar var. En sonuncusu 9 Şubat 2016'da geldi. Bu yazışmaların hiçbirinde "Yunusemre Belediyesi'nin yetkisi yoktur, planları alın" diye bir açıklama yoktur. Aksine bu planın meclise sunulması için evrak tamamlamayla ilgili yazışmalar vardır. İmar planlarının bir an önce tamamlanmasını istedik. Büyükşehir İmar Komisyonu'nun iki üyesi olarak ben ve Mehmet Palabıyık, aynı zamanda Yunusemre'de İmar Komisyonu üyesiyiz. Burada plan yapma kararını MHP Grubu'nun da bulunduğu meclis kararıyla aldık. Bu isimlerden 2-3 tanesi Büyükşehir Meclisi'nde. Bunun haberleşmesinin, yazışmasının, meclis kararı almadan yapılmasının imkânı yoktur" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜNÜN İÇİNDEN PARÇALAR ÇEKİLMİŞ'

Can Mercül, Muradiye nüfusunun fazla gösterildiğine ilişkin iddialara da açıklık getirirken, gelişime açık olan mahallede nüfusun her geçen gün arttığını hatırlattı. Açıklamada bütünün dikkate alınmadığını kaydeden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Can Mercül, "Muradiye'nin nüfusu şu an için 12 bin. Mahallenin yüzde 10-15'i yapılaştı. Geriye kalan parsellerin de yapılaşması halinde Muradiye'nin nüfusu 100 binlere çıkacaktır. Hazırladığımız plan üzerinden büyükşehir belediyesi kendi hesabını yapmış ve 63 bin gibi bir rakama ulaşmış. Bu nüfusa göre eski plana istinaden sosyal donatı, yeşil, eğitim ve sağlık tesisi alanları gibi donatılarda bir önceki 1/1000'lik planlara göre artış var. Ama bütünün içinden parçalar çekilerek böyle bir açıklama yapmışlar" diye konuştu.

Halil Memiş'in bir bürokrat olarak yaptığı açıklamada siyasi argümanlar olduğuna atıfta bulunan Mercül, sözlerini şöyle tamamladı: "Düzenli şehirleşmenin garantisi Cengiz Ergün'dür diye bir açıklama da var. Keşke öyle olsaydı da 7 yıldır bunun semeresini görseydik. Siyasilere yönelik sarf ettiği sözleri keşke il başkanı ya da ilçe başkanı veya siyasetin içinde olduğu bir meclis üyesi yapsaydı. Bir bürokrat, siyasetin içine giriyor. Teknik elemanlar konusunun dışında açıklamalar yapıyor. Konuyla ilgisi olmayan başka bir bürokrat teknik açıklamalar yapıyor. Halk iradesini doğru algılamak lazım! Yunusemre ve Şehzadeler'e bakınca halk iradesini doğru algıladığımız kanaatindeyim. Umarım Sayın Memiş algı yanılmasından kurtulur."

Memiş’in Açıklamalarına Mercül’den Cevap

Memiş’in Açıklamalarına Mercül’den Cevap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim