• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Memiş: “Türkiye Yüksek Teknolojiye Yönelmeli”

Memiş: “Türkiye Yüksek Teknolojiye Yönelmeli”
TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, Türkiye'nin teknoloji ürünü ihracatının çok düşük seviyelerde olduğunu belirterek,...

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, Türkiye'nin teknoloji ürünü ihracatının çok düşük seviyelerde olduğunu belirterek, "Ülke olarak ileri teknoloji ürünler geliştirerek bunu pazarlamayı başarmalıyız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Memiş, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı, 2016 yılı Ocak ayı "Dış Ticaret İstatistikleri'ni değerlendirdi. TÜİK'in, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki hissesini yüzde 3,2 olarak açıkladığını anımsatan Memiş, "Türkiye öncelikle kaliteli eğitime, sonrasında ileri teknoloji üretimine yönelmeli, son olarak ise bu ürünlerin iyi pazarlanması konusunda ciddi çalışmalar yürütmeli" ifadelerini kullandı.

Dünyada artık en çok teknolojik ürünlerin pazar payı oluşturduğuna dikkat çeken Memiş, bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapılması ve eğitim sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Mesleki eğitim veren liselerde teknoloji üretimine dönük bölümler açılması gerektiğini de kaydeden Memiş, şöyle devam etti: "Hatta bu meslek liseleri organize sanayi bölgeleri içerisinde oluşturulmalı. Devamında ise üniversiteler içerisinde teknoloji üretebilecek belli bölümler oluşturularak bu bölümlerin eğitimleri de organize sanayi bölgeleri içerisinde, öğrencilerin aktif öğrenebilecekleri ve üretebilecekleri bir ortamda kurulmalı. Eğer biz işi sıkı tutar, kaliteli bir eğitim verirsek sonrasında ortaya çıkacak ürünün pazarlanması da kolay olacaktır. Dünya bugün bilgi çağında ve elektronik aletler her geçen gün küçülürken, işlevleri de aynı oranda artıyor. Ülkemizde üretimi gerçekleşerek tüm dünyaya ihraç edebileceğimiz özelliklere sahip ürünlere ihtiyacımız var. Eğer yeterli eğitimler başarılı bir şekilde verilirse, gençlerimizin ciddi çalışmalar yapabileceklerini düşünüyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim