• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Meme Kanseri Tarama Aracı, Mart Sonuna Kadar Mersinlilerin Hizmetinde

Meme Kanseri Tarama Aracı, Mart Sonuna Kadar Mersinlilerin Hizmetinde
Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nca Mart ayı sonuna kadar Mersin'e gezici Meme...

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nca Mart ayı sonuna kadar Mersin'e gezici Meme Kanseri Tarama Aracı tahsis edildiğini belirterek, tarama aracının Yenişehir Toplum Sağlığı Müdürlüğü önünde hizmete başladığını bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü ve Mersin Sağlık Müdür Vekili Dr. Kemik, Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Tuğba Duygu Yılmaz ve Yenişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşe Arslan ile birlikte, vatandaşların hizmete daha kolay ulaşması ve taramalar hakkında farkındalığın arttırılması amacıyla gönderilen Meme Kanseri Tarama Aracı'nı yerinde inceledi.

Dr. Kemik, burada yaptığı açıklamada, kanserin günümüzde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alarak, önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu söyledi. Tanı ve tedavisi birçok farklı uzmanlık dalının işbirliğini gerektiren, hem tıbbı hem mali açıdan meşakkatli bir süreci olan kanserin erken tanı konulduğunda yüksek oranda tedavi edilebilir ve korunulabilir bir hastalık olduğuna dikkat çeken Kemik, "Kanserin artan sıklığı, önemi ve maliyeti, kanserin önlenmesi, erken tanı ve tarama faaliyetlerini ön plana çıkarmaktadır. Bu amaçla ilimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri, ayrıca Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personeli, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları tarafından kanserle mücadele çerçevesinde meme kanseri, kalın bağırsak kanseri ve rahim ağzı kanseri ile ilgili tarama programları yürütülmektedir. Toplum tabanlı meme kanseri taramasında kullanılmak üzere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca ilimize tahsis edilen mobil kanser tarama aracı Mart ayı sonuna kadar Yenişehir Toplum Sağlığı Merkez binası önünde hizmet verecektir. Vatandaşlarımızın sevdikleriyle geçirecekleri güzel, huzurlu ve sağlıklı günler adına kanser taramalarını aile hekimlerinden talep etmelerini öneriyoruz" dedi.

Meme Kanseri Tarama Aracı, Mart Sonuna Kadar Mersinlilerin Hizmetinde

Meme Kanseri Tarama Aracı, Mart Sonuna Kadar Mersinlilerin Hizmetinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim