• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Meme Büyütmede Kök Hücre Enjeksiyonu

Meme Büyütmede Kök Hücre Enjeksiyonu
Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Karacalar, kök hücre enjeksiyonunun meme büyütmede özellikle yağ rezervi fazla olan kişilerde silikonla büyütmeye...

Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Karacalar, kök hücre enjeksiyonunun meme büyütmede özellikle yağ rezervi fazla olan kişilerde silikonla büyütmeye çok iyi bir alternatif olarak uygulanabildiğini belirtti.

Kök hücre enjeksiyonuyla dikişsiz ve doğal bir şekilde bir ya da iki beden büyüme gerçekleştirilebildiğini ifade eden Prof.Dr. Ahmet Karacalar, "Üstelik yağ alınan yerlerde de şekillenme yapacağı için işlem tam bir beden heykeltıraşlığıdır. Bir diğer önemli avantajı da ortaya çıkmaya başladı. Özellikle doğum sonrası meme üstünün boşalmasına bağlı yalancı meme sarkmalarında da bu sorunu kesi olmadan çözebiliyor. Kilo verme ya da yaşa bağlı memedeki gevşeme sorununu giderir ve memeyi dirileştirir. Meme dikleştirme ve dirileştirme içinde kök hücrenin etkisi ve yararları giderek daha çok fark edilmektedir. Diriliğini kaybetmiş meme özellikle doğum sonrası ya da kilo kayıplarında sık görülen bir sorun. Diriliğini kaybetmiş meme yalancı olarak sarkık ta görülür. Bu tür memelerde kayıp hacmin eklenmesi memeye daha diri ve daha kalkık bir görüntü verir. Bu tür memelerde dikleştirme operasyonu genellikle yanlış bir seçim olur. Memeyi küçültürken bazı kalıcı izler bırakılması anlamına gelir. Yalancı meme sarkmalarında teşhis bu nedenle çok önemlidir. Meme başı ile meme altı kıvrımı arasında ki ilişki bir memenin sarkık olup olmadığını gösterir. Yukarıda ki şekilde de görüldüğü gibi ideal meme başı meme altı çizgisi ile aynı ya da üzerinde olmalıdır. Bunun altında olduğu zaman meme sarkması tanısı konur. Özellikle ilk evre meme sarkmalarında da kök hücre ile meme dikleştirme mümkün olabilir. Meme sarkmasının fazla olduğu evre 2 ve evre 3 sarkmalarda ise fazla dokuyu çıkarmadan memeyi dikleştirmek mümkün olmaz." diye konuştu.

Diriliğini kaybetmiş memelerde kök hücre enjeksiyonu tercih edilecek ise öncelikle yağ rezervine bakıldığını kaydeden Prof.Dr. Ahmet Karacalar, şöyle konuştu:

"En az 300 cc yağ verici alanı olan kişiler bu işleme uygundur. Enjektörle alınan yağların bir bölümü kök hücre elde etme cihazı ile kök hücreler ayrıştırılır. Bu kök hücreler ile yağ hücreleri bir karışım haline getirilir. Memenin boş olan yerlerine ve memeyi kaldıracak şekilde kritik noktalara enjeksiyon yapılır. İşlemden sonra meme hareketini kısıtlayıcı bir sütyen giyilir. Dikiş ya da dren kullanılmaz. Hastane yatışı gerekmez. Sonuç olarak kök hücre ile meme dirileştirme ve dikleştirme uygun kişilerde bedeni de şekillendirdiği için modern bir yöntem olarak öne çıkıyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim