• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Meme Büyütmede En Başarılı Ameliyatlar Protezle Sağlanıyor

Meme Büyütmede En Başarılı Ameliyatlar Protezle Sağlanıyor
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, protezle meme büyütme ameliyatlarının daha sık olarak estetik amaçla yapıldığını...

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, protezle meme büyütme ameliyatlarının daha sık olarak estetik amaçla yapıldığını ifade ederek, "Günümüzde meme büyütmek için yaptığımız en başarılı ameliyatları protezlerle sağlıyoruz" dedi.

Op.Dr. İlgi Güler, meme büyütme ameliyatının kimler için uygun olduğunu şöyle açıkladı:

"Meme boyutunu küçük bulan, hamilelik ve emzirme sonrası meme hacminde azalma olan, aşırı kilo alıp verme sonrası meme dokusu deforme olan ve doğuştan gelen meme gelişim problemi olan kadınlar meme büyütme ameliyatı için uygun adaylardır. Aynı zamanda meme kanseri sonrası meme rekonstrüksiyonu ihtiyacı olan insanlar için de uygun bir tedavidir. Protezlerle yapılan meme büyütme ameliyatları memenin gelişimini tamamladığı 18 yaşından itibaren yapılabilir. Protez seçimi. Ameliyat öncesi değerlendirmede meme anatominiz, deri esnekliğiniz, vücut tipine göre yaptığımız ölçümler ve sahip olmak istediğiniz meme boyutu gibi kriterler birlikte değerlendirilerek uygun protez tercih edilir. Protez teknolojisinin de gelişmesiyle meme büyütme operasyonlarının güvenilirliği arttı. Kullanılan protezler Amerika'nın FDA kurumu tarafından onaylıdır. Üretici firmalar protez ömrünü sınırlandırmıyorlar; yani protez kullanımı sonrası proteze bağlı olmayan; ancak emzirme, aşırı kilo alıp verme, yer çekimi gibi kişiye bağlı nedenlerle meme dokusunda tekrar deformasyon gelişirse protezin çıkarılması ya da değiştirilmesi gerekebilir."

Op.Dr. İlgi Güler, ameliyat tekniği hakkında da şöyle konuştu:

"Protez memeye meme altı oluğu, meme başı çevresi, koltuk altı veya göbek deliğinden yapılan küçük kesiklerden, meme bezi altına, kas altına, fasya altına ya da bir kısmı bezin bir kısmı da kasın altında kalacak şekilde dual planda yerleştirilebilir. Protezin nereye yerleştirileceği kişiye göre değişkenlik gösterir. Mesela meme bezi kalınlığı yeterli olan hastada protez genellikle bez altına yerleştirilirken eğer bez kalınlığı yeterli değilse protez genellikle kas altına yerleştirilir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve 1-2 saat kadar sürer. Meme büyütme sonrası cerrahi sutyen giydirilerek ameliyat sonlandırılır. Meme büyütme sonrası dönem. Meme büyütme ameliyatı sonrasında ilk bir kaç gün özellikle kollarınızı kaldırırken ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen ağrılarınız olabilir, 2 gün sonra duş alabilirsiniz,3-4 gün sonra işinize dönebilirsiniz. Cerrahi sutyeni 6 hafta kullanmalısınız. 6 hafta ağır sporlardan uzak durmalısınız. Meme büyütme sonrası 6-8. haftada şişlikler kaybolur, protez yer çekimi etkisiyle vücuda yerleşir, daha doğal bir sonuç ortaya çıkar. Protez emzirmeye engel mi, meme kanseri riskini artırır mı? Protez meme bezinin arkasında kaldığından ve meme bezi ile meme başı arasındaki süt kanalları sağlam kaldığından ameliyat sonrasında emzirme etkilenmez. Protezler biyolojik olarak uyumludur, meme kanseri riskini artırdıklarına dair bir bulguya rastlanmadı. Meme büyütme sonrası ikincil ameliyat gerekir mi? Her ameliyatta olduğu gibi meme büyütme sonrasında da istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Kanama, enfeksiyon gibi sorunlar uygun cerrahi teknik ve antibiyotik ile kontrol altına alınabilir. Meme şeklinin istenilen gibi olmaması, hastanın memnun kalmaması mümkündür. Ancak ilk değerlendirmeden ameliyat sonrası sürece kadar titiz çalışılması uygun implant seçimi hastaya uygun teknikler kullanılması bu olasılığı azaltır. Kapsül kontraktürü ( meme sertleşmesi) tüm meme büyütme tekniklerinde görülebilen bir durumdur, hafif formları takip edilebilir. Ancak ciddi boyutlara ulaştığında ikincil ameliyat gerekebilir. Meme büyütme için yağ enjeksiyonlarından da faydalanabiliyoruz; fakat genelde tek seferde ihtiyaç kadar olan yağın karın bölgesinden alımı ve enjeksiyonu pek mümkün olmadığı gibi, zamanla enjekte edilen yağın vücut tarafından emilimi söz konusu olduğundan bu yöntem tek başına meme büyütmede yeterince etkili değil."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim