• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Melikgazi’de Tarihe Ve Tarihi Yapılara Verilen Önem

Melikgazi’de Tarihe Ve Tarihi Yapılara Verilen Önem
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında başlatılan ve büyük bir hızla devam eden tarihi yapıların...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında başlatılan ve büyük bir hızla devam eden tarihi yapıların bakımı, onarımı ve günümüz hizmetine kazandırılması çalışmasının basılı bir eser haline getirildiğini söyledi.

Kayseri ilinde yer alan tarihi yapı ve mekanların % 60'nın Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer aldığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak 12 eserin bakım ve onarımı aslına uygun olarak inşa ettiklerini ve şu anda tarihi mekanların halkın hizmetinde olduğunu kaydetti.

Çayırağası Konağını Erciyes Üniversitesine yani bilime tahsis ettiklerini, Kiçikapu Konağını ise Mimarlar Odasına tahsis ederek anlamlı bir hizmet sunduklarını ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak Tarihi yapıları önemsiyor ve değer veriyoruz. Çünkü bunlar Anadolu'da bizlerin tapusu niteliğindedir. Gerek sivil ve dini gerek ise eğitim amaçlı yapılan bu mekanlar bugün halkın hizmetine sunarak bir bakıma gelecek kuşaklara da aktarılmasına vesile oluyoruz. 12 tarihi yapıyı aslına uygun olarak onardık ve tarihe olan göverimizi yerine getirdik. Şu anda 13 yapıda devam ediyor, 14 yapıda da projelendiriyor. Bakım ve onarımı yapılan eserlerin yer aldığı 86 sayfadan oluşan bir derginin basımını gerçekleştirdik. Bu basılı eserde tarihi yapılan onarım öncesi ve sonrası fotoğrafların yer aldığı gibi yapı ile ilgili tarihi bilgilerde bulunmaktadır" dedi

Aslına uygun olarak onarımı gerçekleştirilen yapıların Kayseri Tarih Yolu turizm projesine katkı sağlayacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, basımı gerçekleştirilen eserin belediyenin hizmet verdiğini bina ve tesislerden ücretsiz elde edilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim