• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Melikgazi yine çiçek açacak

Melikgazi yine çiçek açacak
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç "Çevre ve doğa dostu Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve temizlik vergilerinden elde edilen gelir ile yine...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç "Çevre ve doğa dostu Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve temizlik vergilerinden elde edilen gelir ile yine çevreye yatırım yapıyoruz. 2017 yılı ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında park, bahçe ve yeşil alanlarda kullanılmak üzere mevsimlik çiçek, meyve fidanı ile yapraklı ağaç ile çam fidanların alımı ile ilgili olarak ihale yapıldı"

İhale ile satın alındı…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve doğa dostu Melikgazi Belediyesi olarak 2017 yılı için yapraklı ve yapraksız fidan, süs bitkisi ve mevsimlik çiçek olmak üzere 11 ayrı türde toplam 15 cins çiçek ve fidan alımı yapılacağını söyledi.

Çevre temizlik vergileri ile

Toplam 15 cins, çiçek, çiçek tohumu, fidan alımı için ihale yapıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Her geçen gün büyüyen ve planlı gelişen Melikgazi ilçemizde yeni açılan park, bahçe ve yeşil alanları yeşillendirmek üzere çınar, ıhlamur, dış budak gibi yapraklı fidanlar ile çam çeşitleri dikiyoruz. Çünkü Melikgazi'nin geneli yeşil bitki örtüsü ile çevrelidir. Özellikle Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Gürpınar doğal alanları ile adeta saklı cennet bahçelerdir. Bu güzelliği ve bütünlüğü bozmamak için her yıl fidanlar alıyor ve halkında katılımı ile bunları toprak ile buluşturuyoruz" dedi.

10 bin adet ibreli fidan

Özellikle parklar ile yerleşil alanları dışında kalan bölgelerde dikimi gerçekleştirmek için ilk etapta 10 bin adet ibreli çam çeşitleri alındığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 2017 yılı için 10 bin 6 çeşit ibreli yapraklı fidan ile 5 çeşit olmak üzere 240 bin adet süs bitkisinin Melikgazi'yi süsleyeceğini kaydetti.

Melikgazi yine çiçek açacak

Melikgazi yine çiçek açacak

Melikgazi yine çiçek açacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim