• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Melikgazi TOKİ’ye Yeni Ortaokul

Melikgazi TOKİ’ye Yeni Ortaokul
Vali Orhan Düzgün, Kayseri'de gerçekleştirilen kamu yatırımları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan temin edilen ödenekle Kayseri Valiliği Yatırım...

Vali Orhan Düzgün, Kayseri'de gerçekleştirilen kamu yatırımları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan temin edilen ödenekle Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca ihalesi gerçekleştirilen Melikgazi TOKİ'de yapılan 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli ortaokulun yapımının tamamlandığını söyledi.

Vali Düzgün, eğitim öğretimin, standartlara uygun fiziki ortamlarda gerçekleştirilebilmesi adına kamu yatırımlarının hızla devam ettiğini belirterek, TOKİ'de yapılan ortaokulun bölgedeki önemli bir eksikliği tamamlayacağını ifade etti.

Vali Düzgün, maliyeti 3,178 milyon TL olan Melikgazi TOKi Ortaokulu'nun yapımına 2013 yılının Ekim ayında başlandığını hatırlatarak, 1 Aralık itibariyle geçici kabulünün yapıldığını, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte okulun eğitim öğretime başlayacağını söyledi.

Kayseri'nin en ücra köşesinde yaşayan çocukların da eğitim hakkının kutsal olduğunun altını çizen Vali Düzgün, gerek kamu gerek özel sektör olarak eğitim ve öğretime yapılan yatırımların çocukların daha iyi bir geleceğe hazırlanmaları açısından taşıdığı öneme işaret etti.

Kamu yatırımları ve hayırseverlerce yaptırılan okullar sayesinde Kayseri'de sınıf başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasına göre daha iyi olduğunu belirten Vali Düzgün, "Sürdürülecek eğitim yatırımları ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almalarına olanak tanınacağını" kaydetti.

Vali Düzgün son olarak, gelişime açık, bilinçli ve eğitimli nesillerin ülkelerin kaderini belirleyeceğini ifade ettiği açıklamasında, gerçekleştirilen bütün bu yatırımların öğrencilerimize daha iyi mekânlarda, daha donanımlı sınıflarda eğitim görme imkânı sağladığını belirterek çocuklarımızın derslerine daha iyi çalışmaları, daha çok kitap okumaları, zihinlerini ve bilinçlerini açık tutacak sportif ve sanatsal faaliyetlere yönelmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim