• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Melikgazi Belediyesince Engelliler İçin 12 Branşta Kurs

Melikgazi Belediyesince Engelliler İçin 12 Branşta Kurs
Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (MELMEK) bünyesinde diksiyondan, ebruya, tiyatrodan bilgisayar kullanımına Engelliler için 12 farklı branşta...

Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (MELMEK) bünyesinde diksiyondan, ebruya, tiyatrodan bilgisayar kullanımına Engelliler için 12 farklı branşta açılan kurslara kayıtlar başladı.

Belediyemiz bünyesinde engelliler birimi kurduk.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç "Engelli kardeşlerimiz bizim olmazsa olmazımızdır. Engelli kardeşlerimizle daha yakından ilgilenmek, sorunlarına kısa sürede çözüm bulmak ve en önemlisi onlara her zaman sahip çıktığımızın ve önemsediğimizin bir ifadesi olarak belediyemiz bünyesinde engelliler birimi kurduk. Bu birimimiz engelli kardeşlerimizin her sorunu ile yakından ilgileniyor, çözüm üretiyor. Meclisimizden aldığımız kararla Bedensel Engelliler Spor Kulübü'ne maddi destek sağladık ve Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü olarak futbol ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarımız liglerde başarı ile mücadele ederek belediyemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Onların topluma kazandırılması için sosyal hayatlarına renk katıp, meslek sahibi olarak iş bulabilmelerine imkan sağlayarak eğlenirken öğrenmelerine fırsat vermek amacıyla Melmek bünyesinde 12 branşta kurs açtık."dedi.

Kursiyerlerimizin talepleri doğrultusunda kendilerine en yakın tesiste…

Hızlı klavye kullanımı, resim, takı tasarımı, ebru sanatı, diksiyon, müzik, halk oyunları, satranç, bilgisayar kullanımı, tiyatro, görme engelliler bilgisayar kullanımı kursları için kayıtların başladığını belirten Başkan Büyükkılıç, "Engelli Sağlık Kurulu raporuna göre hafif mental, az gören, ortopedik engelliler ve işitme engelli kardeşlerimiz müracaat edebilecekler. Kurslara katılmak isteyenler Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze nüfus cüzdanı fotokopisi,engelli sağlık raporu,diploma fotokopisi veya okur yazar belgesi ile müracaat edebilecekler.Kurslar kursiyerlerimizin talepleri doğrultusunda kendilerine en yakın tesislerimizde eğitim öğretime başlayacak.Engelli kardeşlerimizi kurslarımıza katılmaya devam ediyorum."dedi.

Melikgazi Belediyesince Engelliler İçin 12 Branşta Kurs

Melikgazi Belediyesince Engelliler İçin 12 Branşta Kurs

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim