• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Melikgazi Belediye Projeleri Kardeş Belediyeler İzmir Toplantısında

Melikgazi Belediye Projeleri Kardeş Belediyeler İzmir Toplantısında
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin öncülüğünde İzmir...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin öncülüğünde İzmir ilinde düzenlenen Kardeş Belediyeleri Bölge Toplantısında 13 ilçe belediyesine Melikgazi Belediyesince başarı ile uygulanmış projeler kapsamında tarihi mekanların restorasyon ve koruma çalışmalarının anlatıldığını bildirdi.

Gelecek nesillere bırakılacak doğal alan

Melikgazi Belediyesi olarak Kiçikapı semtinde yer alan tarihi Çağırağası Konağı ile Kiçikapı Konakları ve Bezirhanelerin koruma altına alındığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi yapı ve binalar ile doğal alanların sahip çıkılarak hem tarihi koruma altına alınmakta olduğunu hem de gelecek kuşaklara miras devredildiğini belirtti.

Çağırağası konağı ile Kiçikapı Konağı ve bezirhaneleri ile çeşmesi

Kayseri tarihi varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan yapıların yapılış yılı, mimarisi, zamanın mimari tekniği, sanatsal yapısı, sosyal işlevi, sosyal hayatı yönlendirmesi ve katkısının Anadolu tarihi için önemli olduğu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

Tarihi, mimari yapısı, kullanılan malzeme,sosyal işlevi ile

"Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapılara önem veriyoruz. Çünkü bu yapılar Kayseri'nin olduğu kadar Anadolu'nun bir kültür mirasıdır. Bu neden ile koruma planları oluşturuyor sonrada da aslına uygun olarak onarıyoruz. Son olarak da günümüze kazandırarak hizmete sunuyoruz. Örneğin Çağırağası Konağını restore ettik ve Erciyes Üniversitesi bilim araştırmalarına sunduk. Şu anda Anadolu bilimine hizmet eden bir tarihi yapı olarak gezilebilen mekân haline geldi. Gelecek kuşaklara örnek gösterilecek miras bırakıyoruz. Bu uygulaması başarı ile tamamlanmış projelerimiz İzmir ilinde düzenlenen Kardeş Belediyeleri Bölge Toplantısında 13 ilçe belediyesine slaytlar eşliğinde anlatıldı ve örnek gösterildi"

Melikgazi Belediye Projeleri Kardeş Belediyeler İzmir Toplantısında

Melikgazi Belediye Projeleri Kardeş Belediyeler İzmir Toplantısında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim