• BIST 9767.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Melih Gökçek'e pankartlı protesto

Melih Gökçek'e pankartlı protesto
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mahmudiye'de düzenlediği mitingde "Mahmudiye'de hırsız var" pankartını görünce çok sinirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, 1 Haziran'da seçimlerin tekrarlanacağı Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki mitingde konuşma yaparken bir kişinin 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı dövizli protestosuyla karşılaştı. Gökçek'in polislere 'Şikayetçiyim' demesi üzerine bu kişi gözaltına alındı.

Gökçek, "Şimdi kalkıp da CHP'ye oy vermenin vebalini anlayabilmek mümkün değil. Burada sadece belediye başkanı seçmiyorsunuz. Bir ideolojiye de oy veriyorsunuz" dedi.

Gökçek, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile 1 Haziran'da ilçede tekrarlanacak seçim öncesi AK Parti'nin Mahmudiye Belediye Başkan adayı Ayşe Güney'e destek vermek için ilçeye geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini ifade eden Gökçek, bazı yerlerde seçimin iptal edilmesinin o belde, ilçe veya il için külfet değil nimet olduğunu belirtti.

Gökçek, 1 Haziran'da yapılacak seçim için bütün partilerin marifetlerini göstererek seçimi almaya çalışacaklarını vurguladı.

Başbakan Erdoğan'la bir süre önce toplantı yaptıklarını dile getiren Gökçek, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız geçen yaptığımız toplantılarda Büyükşehir Belediye Başkanlarını değişik illerde görevlendirdi. Mahmudiye'yi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne emanet etti. 'Buranın geleceği artık size ait' dedi."

-"OY PEŞİN HİZMET PEŞİN"

Mahmudiye'nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olduğunu ve ilçeye yapılacak hizmetin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini anlatan Gökçek, şöyle konuştu:

"Ama duydum ki geçenlerde Başkan Büyükerşen (Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen) seçimden önce buraya gelmiş. Demiş ki 'Bak bütün beldeler ve ilçeler için söylüyorum, iki sene benden bir şey beklemeyin' demiş. Dediğine göre beklemeyin ama Melih Gökçek'ten size başında söz. Mahmudiye'nin köyleri dahil asfaltsız yeri kalmayacak. Bu sene bitireceğiz inşallah."

Mahmudiye'ye yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgi veren Gökçek, kadınların meslek sahibi olması için kursların açılacağını, çocuklar için parkların yapılacağını ve gençler için ise Gençlik Merkezi'nin yapılacağını söyledi.

"Şimdi çocukları burada büyük bir parkı yokmuş. Allah nasip ederse, o da bu yıl olacak gelecek yıl değil. Oy peşin hizmet peşin. Başka bir şey yok sözümüz söz" diyen Gökçek, Mahmudiye'ye yapılacak hizmetleri anlatarak, hizmetlerin bir yıl içinde yapılmaması halinde Mahmudiyelileri Ankara'ya kendini protesto etmeye davet etti.

-"AK PARTİ'MİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Hizmet isteyenler için AK Parti'yi adres gösteren Gökçek, Türkiye'nin 10 sene öncesi ile bugününü karşılaştırdı.

AK Parti'nin yaptığı hizmetleri anlatan Gökçek, şöyle devam etti:

"Allah muhafaza bugün AK Parti iktidarı Türkiye'nin başından gitse, hatırlayın geçmiş dönemde neydi? İşsizlik almış başını gitmişti. Faize para yetişmiyordu. Dolayısı ile AK Parti'nin kıymeti burada sadece Başbakan'ın 10 yılda faizi indirmesiyle Türkiye'nin bütçesine kalan para 642 katrilyon lira. Bu paralar nereye gidiyor? Size hizmet olarak geliyor. Onun için AK Parti'mize sahip çıkmamız lazım. Onun için Başbakanımıza dua etmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor. Ya Başbakanımızı ya da mevcut olan Cumhurbaşkanımızdan birisini inşallah yeniden oy birliği ile seçelim."

POLİS ARKADAŞIM ALIR MISIN BU ADAMI!

Konuşması sırasında bir vatandaşın pankart açmasına tepki gösteren Gökçek, sinirlendiği kişiden şikayetçi oldu.

Gökçek konuşmasını sürdürürken kimliği açıklanmayan bir kişi elindeki 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı pankartı havaya kaldırdı. Gökçek de kürsüde dövizdeki yazıyı okuduktan sonra "Eğer kalkıp bunu CHP adına söylüyorsan o hırsızı ispat etmeyen şerefsizin ta kendisi. Polis arkadaşım alır mısın. Ben bu adamdan şikayetçiyim" dedi.

'HIRSIZ VAR' YAZILI DÖVİZE GÖZALTI

Polisler, dövizle birlikte ismi açıklanmayan kişiyi yakalayıp ekip aracına bindirerek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

-"BU CHP'YE Mİ OY VERECEKSİNİZ?"

Mahmudiye ilçesinde Milliyetçi Hareket Parti'li (MHP) adayın çekilmesi olayına da değinen Gökçek, şu ifadeleri kullandı:

"Oyunuzu kendi partinize vermeyeceğinize göre ya CHP'ye vereceksiniz ya Demokrat Parti'ye vereceksiniz ya da AK Parti'ye vereceksiniz. Şimdi kalkıp da CHP'ye oy vermenin vebalini anlayabilmek mümkün değil. Burada sadece belediye başkanı seçmiyorsunuz. Bir ideolojiye de oy veriyorsunuz. Düne kadar başörtülüler ile mücadele eden başörtülülerin başından eşarplarını çeken bunlar değil miydi? Düne kadar camileri kapatan, camileri satan hangi partiydi? Cumhuriyet Halk Partisi değil mi? Ne zaman Büyükşehir Belediye Meclisi'ne bir plan getirsem hemen CHP'liler karşı çıkar, arkasından ben bastıra bastıra geçiririm planı, giderler mahkemede yürütmeye durdurma getirirler. Bu CHP'ye mi oy vereceksiniz?" 

MHP'li, Büyük Birlik Partili ve Demokrat Partili seçmenlere seslenen Gökçek, AK Parti'yi desteklemelerini isteyerek, "CHP'ye oy vermeyin de... Çünkü o verilen oyların sadece bu dünyada değil, bana göre öbür tarafta da mutlaka vebali vardır. Herkes elini vicdanına koysun ve bunu düşünsün" diye konuştu.

Mahmudiye'yi "küçük kardeşleri" olarak kabul ettiklerini söyleyen Gökçek, Mahmudiye için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim