• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Melih Gökçek zaferini ilan etti!

Melih Gökçek zaferini ilan etti!
Başkent’te seçim tarihinin en ilginç rekabetlerinden birisi yaşandı. Seçim sandıklarının açılmasının ardından sabahın ilk ışıklarına kadar AKP ve CHP arasında süren mücadele adeta baş döndürürerek devam etti.

Sandıkların yüzde 99,2′si açılmış durumda.

Resmi olmayan sonuçlara göre AKP adayı Melih Gökçek %44,68
CHP adayı Mansur Yavaş %43,83 oranında oy almış durumda.

MANSUR YAVAŞ: BİR OY BİLE ÖNEMLİ

CHP adayı Yavaş, Ankara’da seçim sonucunun netleşmediğini söyledi. Yavaş, “Şu anda Çankaya’da sayılmayan 356 bin oy var. Yenimahalle’nin bir miktar oyu var. 44,04 bizim, 44,57 Gökçek. Çankaya’da yüzde 70′in üzeridne oyumuz var. Yenimahalle’de ise yüzde 50′ye 40 civarında oyumuz var. Büyük ihtimalle bunlar sayıldığı zaman seçimi kazanıyoruz.

Ankara’da her şey bitmedi. YSK’dan aldığım kesin bilgi. Seyranbağları’nda bir gerginlik var, üzerinde helikopter geziyor. AK Partili vekiller orada, çünkü Çankaya sayıldığı zaman sonucun ne olduğunu biliyorlar. Gökçek’in bizzat müdahalesi var. Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK ZAFERİNİ İLAN ETTİ!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile kameralar karşısına çıkan Gökçek ise ; “Allah’a hamdolsun neticeyi aldık. Televizyon televizyon gezip seçimi aldığını iddia etti CHP adayı. Şu anda da netice itibarıyla bütün tutanakları topladık ve neticeyi aldık. Beni geride gösteren ajans da şu anda beni 2,5 puan önde göstermiş. Bundaki amaçları vatandaşı sokağa dökmekti. Bütün Ankaralılara teşekkür ediyorum. Karşımızda beşli altılı ittifak vardı. Bir tarafta CHP, bir tarafta MHP’den takviyeler diğer tarafta paralel yapıdan destekler. Yurt içinde baronlar yurt dışında beynelminel yapılar.Bu seçimde de zayıf halka olarak Ankara’yı seçtiler ama başarılı olamadılar. Ben de oyumu artırarak seçimi kazandım. Yedi düvel de birleşse Türkiye’ye Başbakan’a gücü yetmeyecektir.” dedi.
Oy sayım işlemleri ise sürüyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim