• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Melih Gökçek, Erdoğan'dan özür diledi

Melih Gökçek, Erdoğan'dan özür diledi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan'dan özür diledi. Gökçek, 17 Aralık'ta sessiz kaldığı eleştirileriyle ilgili "Başbakanımızı yalnız bıraktık. Özür diliyorum." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi olayları sırasında gerek Twitter'dan, gerekse basına yaptığı açıklamalarla, Başbakan Tayyip Erdoğan'a destek veren isimlerin başında gelmişti. Ancak Hükümet'e ve Başbakan'a yönelik 17 Aralık operasyonunda aynı şiddette tepki göstermemekle suçlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kıl payı kazanan Gökçek, 17 Aralık operasyonu ve seçim kampanyalarıyla ilgili Sabah gazetesine konuştu:

Gökçek'in açıklamalarından önemli kısımlar:

"ESKİDEN ARABADAN BİLE TWEET ATARDIM AMA..."

Gezi sürecinde Twitter'ı en aktif kullanan insanlardan biriydiniz. Ancak 17 Aralık sonrasında Twitter'la ilginiz birden kesildi. Gezi'de gösterdiğiniz tavrı göstermediniz. Bu yönde eleştiriyorlar belli çevreler sizi.

Haklılar... Seçim atmosferine girdiğimiz için eskisi gibi zaman bulamıyordum. Bu seçimlerde Twitter'ı stratejik olarak kullanmayı düşünüyordum. Bir hayli de kullandım. Propagandamı da çok ciddi anlamda yaptım. Twitter da son günlerde yasaklandı zaten. Şimdi de pek vakit bulamıyorum Twitter'a. Çok yoğunum. Eskiden arabada bile giderken tweet atardım ama şimdi o vakti bile bulamıyorum. Ama icap ettiği zaman bir laf atıyoruz. Gündemi değiştiriyoruz.

''BAŞBAKANIM'DAN ÖZÜR DİLİYORUM''

Bir şeylerden mi çekindiniz? 17 Aralık'tan sonra 30 Mart'a kadar bir şey söylemediniz. Seçimi mi beklediniz konuşmak için?

Biraz öyle oldu. Bu konuda geç kaldığımız için Başbakanımız'dan da özür diledim.

Başbakan Erdoğan'ın yalnız bırakıldığı görüşüne katılıyor musunuz? Size kırgınlığı var mı?

Yüzde 100 doğru. Başbakanımız tek başına bırakılmıştır. Kırgınlığı olmaması mümkün değil. Ben de biraz geriden geldim. Ondan dolayı da Başbakanım'dan özür diliyorum.

"SEÇİM ÖNCESİ SUİKASTLER OLACAK" İDDİASI

Seçimi sabote edecekler, suikastlar işlenecek" dediniz?

Bugüne kadar CHP'yle ilgili yaptığım tahminler hep tuttu. Ben kâhin miyim? Haşa. Özel bir istihbarat bilgim mi var? Hayır. Ben olayları iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Basına yansıyan olayları ve uluslararası gelişmeleri yan yana koyup iyi analiz ettiğiniz zaman, belli sonuçları yakalarsınız. Mesela "Gezi olaylarının ardından üniversite olayları başlayacak" dedim. ODTÜ olayları patladı. Onda da başarılı olmadılar. Bazı konsoloslar ve büyükelçilerin ağzından birtakım şeyler duyuyorduk. "Kasım, aralıkta Tayyip Erdoğan'ın itibarı yerle bir edilecek. Arkasından mutlaka kaset ve montaj çıkacak" dedi birisi.

Türkiye'de taktik olarak önce basın ve kamuoyuna sufle veriyorlar. Arkasından olayı patlatıyorlar. Hiçbirinde başarılı olamayınca Türkiye'yi kaosa sokmanın yolu suikastlardan geçer. Peki, kim öldürülür? Bazen o ülkede lider konumunda insanlar öldürülür. Ama sadece bizim partiyi hedef almaları gerekmiyor. Mesela muhalefet liderleri... Veya o sırada ön planda olan İstanbul ve Ankara adayları. Kılıçdaroğlu'na bir saldırı oldu. Vay efendim "Melih Gökçek bunu nereden biliyordu" Bilmek suç sanki. Hem tedbir almıyorsun, hem başına iş geliyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim