• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Melih Gökçek: Cemaat sokağı tahrik ediyor

Melih Gökçek: Cemaat sokağı tahrik ediyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek basın açıklaması yaptı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Manipülasyon yaparak sokakları karıştırmak istiyorlar. Cemaat yurtlarında gençlere talimat verdiler, sokak eylemleri yapmak için. Bu bilgi yurtlarda kalan gençlerden geliyor." dedi. 

İşte Gökçek'in açıklamasından satır başları:

Listeleri karşılaştırdık hata var mı yok mu diye. Bugün yaptığımız itirazlar neticesinde 10 bin kadar daha oyumuz artacak. 40 bin farkı aşacağız. Bu maddi hataları seçim kurulları anında düzeltiyorlar görürlerse. 

Ben şunu ifade etmek istiyorum seçimlerle ilgili tahminde bulunurken 50'ye 39 diye tahminde bulunmuştur. 154 bin oy iptal edildi. Bu oyların 90 ila 100 bin arasındaki AK Parti'ye aittir. Dolayısıyla 90 bin oy ile üç puanı bize ilave edince 48 oluyor CHP'nin oyları da 41 oluyor. artı eksi 2 hata payıyla doğru tahmin etmiş oluyoruz. 

Tahminlerde anketlerde yanılmam genelde. İlk defa yanılıyorum diye düşünüyordum ama yanılmadığım ortaya çıktı. Açık ara farkla seçimi aldık. 

CHP milletvekilleri CHP adayı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı devamlı olarak insanları tahrik ediyor sokağa döküyorlar. Sorumluluktan kurtulmak için de zaman zaman aman durun diyorlar. Bu da olayları tahmin ettiklerinden oluyor. Ben sık sık televizyonlarda mağlubiyet halinde İstanbul ve Ankara sokaklarında hadiseler çıkaracaklarını ifade etmiştim. Sarıgül'ün basın toplantısındaki tahriklerde bu iddiamızı doğruluyor. 

Dünden itibaren devamlı olarak Mansur Yavaş yazılı beyanlarıyla tahrik ediyor. Çok enteresan tahrikler yaptı. Mansur Yavaş'ın sitesine girin twitlerine bakın. Nasıl tahrik mekanizmasının işlediğini çok net göreceksiniz. Ankara'da çıkacak tüm olaylardan doğrudan CHP sorumludur. 

Manipülasyon yaparak sokakları karıştırmak istiyorlar. Cemaat yurtlarında gençlere talimat verdiler, sokak eylemleri yapmak için. Bu bilgi yurtlarda kalan gençlerden geliyor.

Eğer bu kargaşa çıkmazsa Türkiye'de demokrasi sarsılıyor imajı yurtdışına verilmezse bir takım kişiler endişe hissediyor. CHP mağlup olduğu için tek umudu Türkiye'de karışıklık çıkarmaktır. Bu olayların biteceğini zannetmiyorum. Berkin'in vefatından sonra marjinal gruplar sokağa döküldü. 

Bunlar tek merkezden idare ediliyor. Gayeleri Türkiye'yi karıştırmak ve altını üstüne getirmektir. Savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Bunun sorumlusu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'tır. Ya olayları önlerler ya da bunun kışkırıtıcısı olarak adalet önünde hesap verirler. 

Twitter'dan bir orada toplanalım bir burada toplanalım deniliyor. Hadiseler çıkarsa bunlar tarafımızdan savcılığa sunulacaktır. Böyle tahriklere milletimiz gelmesin. Ankara'da özellikle bize destek veren bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 

Sadece CHP'yi yenmedik. Bunun haricinde MHP'den de 8 puana yakın destek gitti. Cemaat 4 puan civarında evleri gezerek oy desteği sağladı. CHP'nin de oyu ilave ederek ancak 44 rakamını buldular. Bunu net ve açık olarak söylemek lazım. Aslında 43,8'dir... Üçlü bir ittifak gibi görünüyor. Esas ana unsur şudur. Bu ittifakın neticesinde özellikle Baronlar ve beynel milel güçler açık ve net olarak buna destek vermişlerdir. Bu tamamen tek elden çıkan ve taşeronlar vasıtasıyla gerçekleştirilmek olaydır. Ankara kendilerine göre en zayıf halkaydı. Geçen seçimde de böyle idi. Geçen sefer de mağlup oldular. Bu sefer de mağlup oldular. Oyumuzu da yedi puan artırmış bulunuyoruz. Bunun için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunun içindeki en büyük pay sayın Başbakanımıza aittir. Ona da teşekkür ediyorum. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim