• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Melen Barajı'nın temeli atıldı

Melen Barajı'nın temeli atıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Melen Barajı açılışında konuşma yaptı.

Melen Barajı'nın temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

'İSTANBUL'UN SU KAYNAĞINI 2 KATINA ÇIKARACAK'

Kadir Topbaş, açılış töreninde yaptığı konuşmasında,  "İstanbul'un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul'u ortaya çıkartıyoruz. Bugün sizlerle bir tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecek kuşaklar adına bir tarih düşüyoruz. İstanbul'daki yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve gelecekte de İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmaması için çok önemli bir temel atıyoruz" dedi.

Kadir Topbaş'ın açılışta yaptığı konuşmasının satır başları;


"Gelecek kuşakların bizi hayırla yad edeceğine inanıyorum. Çünkü su hayat. İstanbul dününde neler yaşandığını biraz önceki sunumda yaşarken bile utandık. Kader gibi görülen susuzluk. Sayın Başbakanımızın göreve gelmesiyle değişti. Bitti, tükendi, çare bulunamaz denen dönemde ciddi anlamda su ve çevre yatırımları yapıldı. Hummalı bir çalışma başlandı. Biz de aynı vizyona paralel olarak su ve çevre yatırımlarını sürdürdük. Haliç'e İstanbul Boğazı'ndan açtığımız dev tünelle günde 265 bin metreküplük temiz, oksijenli suyu akıtıyoruz. Haliç'te hayat yeniden başladı, balık tutulur, su sporları yapılır hale geldi. Altınboynuz'un yok olması İstanbul'un bir parçasının yok olması demekti, engelledik.

'İSTANBUL'DA SU SIKINTISI OLMAYACAK İNŞALLAH'
Yaptığımız yatırımlarla İstanbul'u kendine getirdik. Sıkıntıları bitirdik, denizler, dereler temizlendi. İstanbul bir dokunuşla bu güzel günlerine kavuştu. Türkiye 80 yılın en kurak yılını yaşamamıza ve barajlardaki doluluk oranı yüzde 30'larda olmasına rağmen İstanbul'un su sıkıntısı yok diyebiliyoruz. 15 milyon insan ve yaz aylarında günlük 3 milyon metreküplük kullanıma rağmen İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak inşallah.

'GELECEKTE DE SORUN ÇIKARTMAYACAK BİR İSTANBUL'U ORTAYA ÇIKARTIYORUZ'

Bütün derelerimizi ıslah ettik, yılsonunda İstanbul'da ıslah edilmemiş dere kalmayacak. Üsküdar'dan Eminönü'ne uzanan 2 dev çelik su borusunu yeniledik. Boğaz'ın altından dev bir tünelle Melen suyunu Avrupa yakasına taşıdık. Bugün İstanbul'un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temeli atıyoruz. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul'u ortaya çıkartıyoruz. Biz yaparız, bu millete hizmet etmenin erdemini yakaladık ve dev eserler ortaya çıkartmak için karıncalar gibi çalışıyoruz. Mesai arkadaşlarıma, hükümetimize ve bize bu yetkiyi veren İstanbullulara özellikle teşekkür ediyorum."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim