• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Melek Yatırımcılık Eskişehir’de Tanıtıldı

Melek Yatırımcılık Eskişehir’de Tanıtıldı
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası işbirliği ile "Melek Yatırımcılık Tanıtım...

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası işbirliği ile "Melek Yatırımcılık Tanıtım Semineri ve İş Meslekleri Kampı" Eskişehir Rixos Otel'de yapıldı.

Seminere; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve genç girişimcilerin yanında meslek tecrübesi olan iş adamları katıldı.

"ŞEYTAN DA BİR MELEKTİR"

Seminerde ilk konuşmayı Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan yaptı. Başkan Zeydan, Melek Yatırımcıların özelliklerini ve sağladıkları faydaları anlattı. Türkiye'de küçük girişimcilerin, büyük firmalar tarafından desteklenmesinin faydalarına da değinen Başkan Zeydan, genç yatırımcılara, şeytanın da bir melek olduğunu hatırlatarak, dikkatli davranmalarının da gerektiğini aktardı.

Başkan Zeydan'ın ardından diğer bir konuşmayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler yaptı. Melek Yatırımın ne anlama geldiğinin iyi anlaşılmasının gerektiğini dile getiren Başkan Güler, projenin iş adamları tarafından desteklenmesinin gerektiğini anlattı. Başkan Güler, melek yatırımcılığın daha fazla anlatılmasının gerekliliğine de dikkat çekti.

"MELEK YATIRIMCILAR HAYAT VERİR"

Seminerde son konuşmayı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptı. Melek Yatırımcı kavramı hakkında bilgiler veren Vali Tuna, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Yüksek hedefler edinmiş güzide şehrimizde; BEBKA, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası ortaklığında düzenlenen Melek Yatırımcılık Tanıtım Semineri ve İş Melekleri Paneli; potansiyel melek yatırımcı adaylarının keşfedilmesi, aktif yatırım yapan yatırımcılarla network sağlamaları ve ekosisteme kazandırılması bakımından önemli çıktılar sağlayacağı inancındayız. Üstelik ülkemizin; Melek Yatırımcılar ile ilgili mevzuat düzenlemesi olan sayılı ülkeler arasında yerini alması ve bu özelliği ile dünya genelinde pek çok platformda örnek olarak gösterilmesi, bu kapsamdaki girişimciliği teşvik etmekte ve bizim işimizi de büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Bilindiği üzere Melek Yatırımcı kavramı; yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren firmalara, kuruluşlarının çok erken bir döneminde yatırım yapan özel bir yatırımcı tipini ifade etmektedir. Aslında bu yatırımcı tipi bir nevi girişimcinin melekleridir ve bu melekler, kuruluş aşamasındaki veya zor durumdaki firmalara, sağladıkları finansmanla onlara hayat verir. Bunun yanı sıra melek yatırımcıların kendileri de genellikle başarılı birer girişimci oldukları için yatırım yaptıkları firmalara iş konusunda sürekli danışmanlık yaparak değerler üretirler."

Melek Yatırımcılık Eskişehir’de Tanıtıldı

Melek Yatırımcılık Eskişehir’de Tanıtıldı

Melek Yatırımcılık Eskişehir’de Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim