• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Melek Hu, Rio’yu Garantiledi

Melek Hu, Rio’yu Garantiledi
2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları için Türkiye'nin 4 oyuncu kotası olduğunu belirten Masa Tenisi A Milli Takım Teknik Direktörü Vedat Erim, mili sporcu Melek...

2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları için Türkiye'nin 4 oyuncu kotası olduğunu belirten Masa Tenisi A Milli Takım Teknik Direktörü Vedat Erim, mili sporcu Melek Hu'nun Rio'ya gitmeyi garantilediğini söyledi.

Diğer sporculardan Ahmet Li ve Sibel Remzi'nin de olimpiyatlara büyük ihtimalle katılabileceğini ifade eden Antrenör Vedat Erim, Türkiye olarak hedeflerinin Türkiye'ye ayrılan 4 kotayı da doldurmak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin 4 sporcu kotasını doldurmak için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Erim, "Yapılan puan toplama turlarında bayan sporcumuz Melek Hu, 2016 Rio Olimpiyatları'nı garantiledi. Erkek sporcularımızdan Ahmet Li ise puan olarak iyi bir seviyede. İnşallah o da barajı aşıp ülkemizi temsil edecek. Melekle yaşadığımız bu hazzı inşallah Ahmet'le de yaşarız. Bayanlarda diğer bir sporcumuz Sibel Remzi'nin de puanları şu aşamada iyi. Bayan A Milli Takımımız da bulunan sporcularımızın 2'si Avrupa üçüncüsü olmaları nedeniyle çok büyük ses getirdiler. Ancak onlar için Rio erken diye düşünüyoruz. Çünkü olimpiyatlara katılacak puanları toplamak bu çocuklarımız için zor, çünkü katıldıkları turnuva sayısı az. İllerimizi geziyoruz. Başarılı olan sporcularımız gibi yeni, genç sporcular yetiştirmek için federasyon olarak, Gençlik Spor İl Müdürlükleri olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

OLİMPİYAT ELEMELERİ NİSAN'DA İSTANBUL'DA YAPILACAK

Olimpiyat elemelerinin bir ayağının da Türkiye'de olacağını söyleyen Erim, "2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak masa tenisi sporcularının belirlendiği "Avrupa Kıtası Masa Tenisi Olimpiyat Elemeleri" 6-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Dünyanın en iyi masa tenisçileri, dünya çapında en ünlü masa tenisi sporcuları İstanbul'a gelecek. Bu organizasyonu İstanbul'a almak Dünya Futbol Kupası'nı Türkiye'ye almak kadar zor bir durum" diye konuştu.

Futbolda veya voleybolda eleme oynadıktan sonra dünya kupasına katılma şansı yakalandığını söyleyen Masa Tenisi A Milli Takım Teknik Direktörü Vedat Erim, "Masa tenisinde de aynı zorlu süreç işliyor. Önümüzdeki sene inşallah dünya kupasında yer alacak. 15 gün sonra dünya kupasında yer alacak A Milli Genç Bayan Takımı Malezya'da olacak. Dünya Masa Tenisi Şampiyonası'nda 8 sporcuyla mücadele edeceğiz. Şampiyona, 28 Şubat - 6 Mart tarihlerinde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapılacak" şeklinde konuştu.

Melek Hu, Rio’yu Garantiledi

Melek Hu, Rio’yu Garantiledi

Melek Hu, Rio’yu Garantiledi

Melek Hu, Rio’yu Garantiledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim