• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mektup Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Mektup Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi
Erzincan'da Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi konulu mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Erzincan'da Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi konulu mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada Erzincan Anadolu Lisesinden Ebru Buyurman birinci, Sosyal Bilimler Lisesinden İrem Türkmen ikinci, Sosyal Bilimler Lisesinden Gürkan Çelik üçüncü oldu. Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından Erzincan Şeker Fabrikası Konferans Salonu'nda düzenlenen programın ev sahipliğini Genç Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi Hüseyin Çolak yaparken törene Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, Milli Eğitim Şube Müdürleri Yahya Tekin , Yakup Yıldız, Memur-Sen'e bağlı Sendikaların İl Başkanları, Memur-Sen üyeleri, ödül alan öğrenciler , aileleri ve öğretmenler katıldı. Düzenlenen program, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Törende Milli Eğitim Müdürü Aziz gün, Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül başarılı öğrencileri tebrik ettiler.

Genç Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi Hüseyin Çolak, "İstikbal köklerdedir inancıyla, şanlı tarihimizi, kahramanlık sayfalarımızı gençlerimizle buluşturmak idealindeyiz. Geçmişini iyi bilen bir nesil, geleceğini de iyi planlar diye düşünüyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin ötesini hedefleyen bir toplum, gençlerini istiklal ruhuyla yetiştirir. İşte bu ruhla yetişen nesli, İstiklal Şairi Mehmet Akif şöyle tarif eder: "Onlar zulmü alkışlamayan, zalimi sevmeyen, ecdadına sövdürtmeyen, doğduğundan beri istiklale âşık olan bir nesildir." Biz bu neslin ülkemizde ve tüm dünyaya öncü olması için çalışıyoruz. Genç Memur-Sen olarak tarihimizi, kültürümüzü, bizi biz yapan değerlerimizi yeni nesillere anlatmak, anlamak ve yaşamak boynumuzun borcudur diyerek çıktığımız yolda, her sene İstiklal Marşının Kabulü'nün Çanakkale Zaferi ruhunun gençlerle buluşturulması adına düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerimize bu sene de liseli öğrencilerimize yönelik "Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale" mektup yarışması düzenleyerek devam ediyoruz. Tüm liseli gençlerimizi "İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi" ile ilgili düşüncelerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz ödüllü mektup yarışmasına katılmaya davet ediyorum. Tüm liseli gençlerimizi "İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi" ile ilgili düşüncelerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz ödüllü mektup yarışmasına katılmaya davet etmiştik. Bu davetimize yoğun katılım oldu. Oluşturulan Jüri yaptığı değerlendirme neticesinde birinciliği Erzincan Anadolu Lisesinden Ebru Buyurman'ın mektubu layık görülürken, ikinciliği Sosyal Bilimler Lisesinden İrem Türkmen, Üçüncülüğü ise Sosyal Bilimler Lisesinden Gürkan Çelik'in mektubu elde etti. Başarılarından dolayı gençlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi. Törende dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli eğitim Müdürü Aziz Gün, Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül ile Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Çolak verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim