• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Mektebim Okulları’nın Yüzde 30’u Sancak Grup’un Oldu

Mektebim Okulları’nın Yüzde 30’u Sancak Grup’un Oldu
35 kampüsü ve 103 okuluyla 16 bine yakın öğrenciye eğitim hizmeti veren Mektebim Okulları'na yeni bir yatırımcı daha dâhil oldu.

Mektebim Okulları'nın yüzde 30'u Sancak Group'a satıldı.

35 kampüsü ve 103 okuluyla 16 bine yakın öğrenciye eğitim hizmeti veren Mektebim Okulları'na yeni bir yatırımcı daha dâhil oldu. Buna göre şirketin yüzde 30'u, Medical Park'ın da ortaklarından Haydar Sancak'a satılıyor. Üçüncü ortak olan ve yüzde 30'una sahip olan Suudi SEDCO hisselerini, Gelişim ve Başarı Eğitim Yatırım A.Ş. Yatırıma devretmişti. Taraflar konu ile ilgili geçtiğimiz hafta cuma günü el sıkıştı. Ayrıntılı açıklamalar yapılan basın toplantısında duyuruldu.

YENİ ORTAKLIK YAPISI ŞEKİLLENDİ

Rekabet Kurumu'nun da onay vermesi ile birlikte Mektebim Okulları'nda ortaklık yapısı şöyle olacak: Yüzde 40 Ümit Kalko, yüzde 30 Gelişim ve Başarı Eğitim A.Ş., yüzde 30 Sancak Group. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO olarak Ümit Kalko'nun göreve devam edeceği öğrenildi.

Basın toplantısında konuşan Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak, "Sancak Group'un iştiraki olan Medical Park Grubu ve hayvancılık grubumuz var. Son dönem enerji yatırımlarımız ve hamlelerimiz oldu. Birazda köşeden ve kıyısından tutuğumuz inşaat grubumuz yer alıyor. Şimdi de hayırlısıyla eğitime giriyoruz. Sancak Group ezelden beri eğitim içinde olmak istiyordu. Hatta bir iki sene evvel Ümit beyle görüşme yaptık. Fakat sonuca gidemedik. Bugün hayırlısıyla anlaştık. Bugünden itibaren eğitim sektöründeyiz. Eğitim sektörü bizce stratejik sektör. Ayrıca sağlık deneyimimizi buraya aktarmak için geldik. İnşallah Ümit beyin önderliğinde Mektebim Özel Okulları, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. Belki de Türkiye'nin sınırlarını aşacak konuma gelir. Biz zaten bunun için buradayız. Bütün enerjimizle Ümit beyin yanında olacağız. Başarı için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

'HEDEFİMİZ EĞİTİM KALİTESİNİ ARTTIRMAK VE KAMPÜSLERİ ÇOĞALTMAK'

Ortaklığı değerlendiren Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, "İnşallah bu ortaklıklar Mektebim'in hedeflerine daha sağlam adımlarla ulaşmasını sağlayacak adımlar. Bu hedeflere daha kısa sürede daha sağlam adımlarla ulaşacağız. Hedefimiz hem eğitim kalitesi arttırmak hem de kampüslerimizin sayını çoğaltmak. Biz 4 yıl içerisinde 100 kampüse çıkıp, Mektebim Üniversite ile bunu taçlandırma hedefimizin içerisinde. Bu ortaklığın kattığı değerler ile bu büyüme daha sağlıklı şekilde yapılacaktır ve vizyonumuz daha da genişleyecektir. Mektebim Okulları dün ile bugün daha sağlam adımlarla devam edecek. Sadece Türkiye'de değil dünya çapında Türk eğitim markası olma yolunda ilerleyecektir" diye konuştu.

'YURTDIŞINDA TÜRK OKULU OLARAK MEKTEBİM OKULLARINI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Özel okullar Türkiye'de yüzde 5 civarlarında. Bakanlığın yeni yaptığı gerek yatırım teşvikleri gerek öğrenci başına teşvik uygulamasıyla beraber bu sürecin 4-5 yıl içerisinde yüzde 25'lere çıkacağı öngörülüyor. Bu sektör içinde 5 katlık bir büyümeden bahsediyor olacağız. Bu büyüme ile bağlantılı olarak Mektebim Okulları hem nitelik olarak hem de nicelik olarak büyümesini devam ettirecektir. Yurt dışında Türk okulu olarak Mektebim Okullarını kazandırmak istiyoruz" dedi.

MEKTEBİM OKULLARI

Ümit Kalko'nun 2006 yılında kurduğu Mektebim Okulları'nın 8'i sağlık meslek lisesi 27'si normal okul olmak üzere 35kampüsü var. 16 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda toplam 2 bin 500 kişi çalışıyor. Mektebim Okulları'nın bu yılki cirosunun 200 milyonu bulması hedefleniyor.

MEDİCAL PARK'IN DA ORTAKLARINDAN SANCAK GROUP

Haydar Sancak'ın başında bulunduğu Sancak Group ise enerjiden inşaata, hayvancılıktan sağlığa bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Group bünyesinde Medical Park Hastanesi, rüzgâr enerjisi lisansları, Ata Sancak Çiğ Süt İşletmesi, Sanport Gayrimenkul gibi şirket ve iştirakler bulunuyor.

Mektebim Okulları’nın Yüzde 30’u Sancak Grup’un Oldu

Mektebim Okulları’nın Yüzde 30’u Sancak Grup’un Oldu

Mektebim Okulları’nın Yüzde 30’u Sancak Grup’un Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim