• BIST 9524.59
  • Altın 2491.131
  • Dolar 32.5069
  • Euro 34.7136
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Meksikalı zincir marketler Türk çikolatası ve şekeri için geliyor

Meksikalı zincir marketler Türk çikolatası ve şekeri için geliyor
Türkiye'nin önde gelen çikolata ve şekerleme firmaları, Meksikalı zincir marketlere ürünlerini tanıttı.

Türkiye'nin önde gelen çikolata ve şekerleme firmaları, Meksikalı zincir marketlere ürünlerini tanıttı. Meksika Expo Antad & Alimenteria 2016 Uluslararası Genel Ticaret Fuarı'nda yapılan görüşmelerin ardından marketlerin satın alımcılarının Nisan-Mayıs döneminde Türkiye'ye geleceği ifade edildi.

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Zekeriya Mete, Meksika'da 4 senedir temaslarda bulunduklarını bildirdi. Bölgeyi çok iyi incelediklerini dile getiren Mete, "Geçtiğimiz hafta katıldığımız Expo Antad & Alimenteria 2016 Uluslararası Genel Ticaret Fuarı'nda Meksikalı 3 büyük zincir market ile görüştük. Bu şirketlerin her birinin neredeyse bine yakın marketleri var. Bu firma yetkililerini Nisan-Mayıs ayı gibi Türkiye'ye getireceğiz. Firmalar ile görüşmelerini sağlayacağız. Çikolata ve şekerleme sektörü için büyük bir fırsat yarattık." dedi.

Mete, ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

"Meksika'da şu an ekonomik bir sıkıntı yok. Market, dağıtım teşkilatı açısından hem de sektör açısından orda çok iyi partnerler var. 130 milyonluk nüfusa sahip ciddi bir pazar. Meksika'da çikolata-şeker sektörümüz iyi iş yapabileceğini düşünüyorum. Yeni pazarlara açılmak için birliğimizi ülke gruplarına ayırdık. Güney Amerika Bölgeleri, Asya- Pasifik bölgeleri gibi yapılanmaya gittik. 3 tane arkadaşımız bu bölgelerden sorumlu. O bölgelerde etkinlikler yapacağız, alım heyetleri getireceğiz, ticari heyetler yapacağız. Bizim en çok değer verdiğimiz şey alım heyetleri. Alım heyetleri nokta atışı iş yapmamızı sağlıyor. Amerika kıtasına açılımımız devam edecek."

12 GÜNEY AMERİKA ÜLKESİ'NİN TEDARİKCİSİYLE ANLAŞTI

Fuarda Meksika Ekonomi Bakanı Ildefonso Guajardo Villarreal de Şekerli Mamuller Tanıtım Gurubu (ŞTG) standına geldi. Başkan Hidayet Kadiroğlu'ndan Türk ürünleri ile ilgili detayları aldı. Kadiroğlu, görüşmede Bakan Ildefonso Guajardo Villarreal'e Türk kahvesi ve Türk Lokumu ikram ettiklerini belirterek, "Ürünlerimizi ve tanıtımlarımızı çok beğendi. Kendisiyle uzun sohbet imkanı yakaladık. Meksika Ekonomi Bakanı bize, Ankara ile çok yakın temasta olduklarını ve çok yakında Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacaklarını söyledi. Umarım yakın zamanda bu anlaşmanın imzalanır ve bu pazara daha rahat gireriz." ifadelerini kullandı.

Hidayet Kadiroğlu, fuarda ayrıca Meksika merkezli ve 12 ülkede toptan şeker sektöründe hizmet veren ana bir tedarikçiyle anlaşma yaptıklarını belirtti. ŞTG Başkanı, 12 ülkeden heyeti İstanbul'da ağırlayacaklarını anlattı ve tanıtım grubunun çalışmaları hakkında şunları aktardı:

"12 ülkeden oluşan bir heyet ağırlayacağız Türkiye'de. Bunları Nisan ayı içerisinde programlamaya çalışıyoruz. Bunun yanına yine bu hedef ülkelerden ülkemize getireceğimiz basın mensupları ile pozitif bir Türk şekeri algısı oluşturacağız. Güney Amerika pazarı bizim hedefimiz, çıkışımız. Ortadoğu ve çevre ülkelerdeki ihracat kapılarımızı bu ülkelerle telafi edeceğimizi düşünüyorum. Peru, Arjantin ile ticaret hacmimiz sene içerisinde çok arttı. Arjantin'de değişen hükümet ithalat regülasyonları üzerine değişiklik yaptı ve ciddi bir tüketici, ciddi bir nüfus olduğu için Türkiye'ye çok ciddi talep geldi. Orada da heyetler organize edip getireceğiz. Şu anda ciddi anlamda Arjantin, Türkiye ile ilgili görüşmelere başladı. Bu noktada Şili ile ticaretimiz de olumlu artış var burada dizilerin çok etkisi var."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim