• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Meksika'dan Afrika Aslanına tek kurşun

Meksika'dan Afrika Aslanına tek kurşun
Dünya Kupası A Grubu'nda Meksika,Kamerun'u 61.dakika'da Peralta'nın attığı golle 1-0 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.


Meksika, maça daha iyi başlayan taraf oldu. İlk bölümde Kamerun üzerinde ciddi bir baskı kuran Meksikalılar, istedikleri golleri de buldular ama tartışmalı ofsayt kararı nedeniyle bu goller geçerli sayılmadı.

11. dakikada sağ kanatta topla buluşan Hector Herrera ceza sahasına ortasını yaptı. Kamerun savunmasının arasında vuruşunu yapan isim Giovani dos Santos, topu ağlarla buluşturdu ancak ofsayt nedeniyle gol geçerli sayılmadı.

Kamerun'un belki de ilk yarı boyunca yakaladığı tek teklihe, 21. dakikada geldi. Sol kanattan Ekotto'nun yerden çıkardığı topla buluşan Samuel Eto'o, penaltı noktasında bekletmeden sol ayağı ile sert vurdu ancak direğe çarpan top auta gitti.

Dakikalar 30'u gösterdiğinde Meksika adına dos Santos, yine topu ağlara gönderdiği ancak bu top da ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. Kolombiyalı hakem Wilmar Roldan Perez, sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda, arka direkte topu ağlara yollayan Giovani dos Santos'un ofsayt olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Mücadelenin ilk devresi de golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda ise gole ilk yaklaşan Kamerun takımıydı. 58'de kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ekotto'nun vuruşu, Meksika barajına da çarptı ve direğin hemen yanından auta gitti.

Ve Meksika 61'de bir kez daha Kamerun ağlarını havalandırdı... Savunmanın arkasına sarkan Giovani dos Santos'un vuruşunda top kaleciden dönse de oraya iyi hareketlenen Peralta, boş filelere topu gönderdi. Bu kez hakemin de onay vermesiyle Meksika, Kamerun karşısında 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda Kamerun takımı, beraberlik için Meksika karşısında baskı kurmaya çalışsa da sonuç değişmedi ve Meksika, Dünya Kupası'ndaki ilk maçından 3 puanla ayrıldı. A Grubu'nun diğer maçında ise Brezilya, Hırvatistan'ı 3-1 mağlup etmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim