• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Mekke’nin Fethinin Yıl Dönümü Kutlandı

Mekke’nin Fethinin Yıl Dönümü Kutlandı
Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi, 31 Aralık akşamı Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi, 31 Aralık akşamı Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenledi.

Mekke'nin Fethi'nin 1385. yıl dönümünde Anadolu Gençlik Derneği (AGD-MGV) Türkiye'de 200 farklı noktada Mekke'nin fethini kutladı. Malatya'da da kutlanan etkinlik yoğun bir katılım ile Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Refah Partisi Eski Van Belediye Başkanı ve Eski Milletvekili Fetullah Erbaş, programa konuşması olarak katıldı. Dünya Birincisi Hafız Ahmet Karalı'nın Kuran tilaveti ile başlayan programda kum sanatı gösterisi de yapıldı. Marş ve ezgileri ile Ender Tekin ve Abdullah Beyhan, şiirleri ile ortaokul öğrencileri Arda Demir ve Mehmet Kaya geceye ayrı bir renk kattı.

Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, Anadolu Gençlik Derneği'nin önemli faaliyetlerde bulunduğunu aktardı. Başkan Emre, Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir ve önce ahlak ve maneviyat inancı ile çalışmalarını yürüten ve ülkemizin her köşesinde var olan Anadolu Gençlik Derneğimiz duruşu, istikameti ve ülkemiz genelinde yaptığı faaliyetleriyle, gençliğimizin birlik ve beraberliğinin, sevgi ve kardeşliğinin adresi ve öncüsü olmuştur" diye konuştu. Saadet Partisi GİK Üyesi de olan Fetullah Erbaş ise Mekke'nin fethinin güven, sabır, zafer ve kurtuluş olduğunu ifade etti. Erbaş, "Bugün, büyük fetih, Mekke'nin fethinin yıl dönümünü hep birlikte idrak etmekteyiz. Mekke'nin fethi, çile, özlem ve sevdadır. Mekke'nin fethi, güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Mekke'nin fethi, iman, ilim, itaat, teslimiyet, huzur ve sevinçtir. Mekke'nin fethi, hakkın hakimiyeti ve şahlanışı, batılın ise yok oluşudur. Daha nice Anadolu Gençlik faaliyetlerinde bir arada olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. İnanıyoruz ki, hak ve adalet temelli yepyeni bir İslam medeniyeti, siz imanlı ve şuurlu kardeşlerimizin ve gençlerimizin ellerinde filizlenecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim