• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mekke’nin fethi, Sivas’ta kutlandı

Mekke’nin fethi, Sivas’ta kutlandı
Mekke'nin fethinin 1385. yıldönümü nedeniyle Sivas'ta program düzenlendi.

Mekke'nin fethinin 1385. yıldönümü nedeniyle Sivas'ta program düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği Şubesi tarafından gerçekleştirilen programda yılbaşı kutlamaları eleştirilirken Mekke'nin fethinin önemi anlatıldı.

4 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program Doç.Dr. Ömer Aslan'ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Bülent Şimşek, Mekke'nin fethinden bahsederek, "Mekke'nin fethi çile özlem ve sevdadır, güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. İman, ilim, itaat, teslimiyet, huzur ve barıştır. Mekke'nin fethi Hakkın hâkimiyeti ve şahlanışı, batılın ise yok oluşudur." diye konuştu.

İlahiyatçı Yazar Aydın Aydın ise Mekke'nin Fethi hakkında yaptığı sohbet konuşmasında isim vermeden büyük devletlerin enerji politikaları nedeniyle yer altı ve yer üstü kaynaklarını ele geçirmek üzere ülkeleri bombaladığını ve bunlarla övündüğünü savunarak, bu durumu eleştirdi. Aydın, Mekke'nin fethinin bu açıdan önemli olduğunu kaydetti.

AYDIN: YILBAŞI KUTLAMALARINI ELEŞTİRDİ

İlahiyatçı Yazar ayrıca yılbaşı kutlamalarına da değinerek, "Yeryüzünde en fazla içkinin tüketildiği, en fazla zinanın yapıldığı, en fazla kumarın oynandığı, ahlaksızlıkların ayyuka çıktığı gece yılbaşı gecesidir. Vallahi Cenab-ı Hakkın gayretine dokunur. Kahrını gönderirse hiçbir güç onun belasından insanlığı kurtaramaz. Bu vesileyle Müslüman aklını başına al." ifadelerini kullandı.

Programda sahne alan Sanatçı Osman Gündüz ilahileri gençlerle birlikte seslendirdi. Programa katılan geçler sahne önünde toplanarak Osman Gündüz'e ezgilerinde eşlik etti.

Kutlamaya siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mekke’nin fethi, Sivas’ta kutlandı

Mekke’nin fethi, Sivas’ta kutlandı

Mekke’nin fethi, Sivas’ta kutlandı

Mekke’nin fethi, Sivas’ta kutlandı

Mekke’nin fethi, Sivas’ta kutlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim