• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Meireles: Fenerbahçe’de hedef her zaman şampiyonluktur

Meireles: Fenerbahçe’de hedef her zaman şampiyonluktur
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Raul Meireles, sarı lacivertli takımında hedefin her zaman şampiyonluk olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Raul Meireles, sarı lacivertli takımında hedefin her zaman şampiyonluk olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Gazetesi'nin 148. sayısında kendisiyle röportaj yapılan Raul Meireles; "Fenerbahçe sahaya çıktığı her karşılaşmada kazanma hedefiyle başlar. Bu sezonda da bundan farklı bir durum söz konusu değil" dedi.

Portekizli yıldız ile yapılan yapılan röportajın tam metni şöyle:

"RAUL MEİRELES:"FENERBAHÇE'DE HEDEF HER ZAMAN ŞAMPİYONLUKTUR!.."

Portekizli orta saha oyuncumuz Raul Meireles 2012-13 sezonunda İngiltere'nin Chelsea takımından gelip, Fenerbahçe'miz ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Bu sezon bağ yırtığı ve menüsküs yırtığı gibi iki sakatlığı aynı anda yaşamasına rağmen uzun bir sakatlık ve tedavi sürecinin ardından kendini toparladı. Özellikle Braga maçında takımın pas trafiğini çok iyi yönetti. Kasım 2006'dan beri Portekiz Milli Takımında da forma terleten oyuncumuz Meireles, futbol performansının yanı sıra renkli kişiliğiyle dikkat çekiyor. Dövmeleri, Ankara havasında çifte telli oynayışı ve Türkçe pop şarkıları söylemesiyle de taraftarların sempatisini kazanan oyuncumuz ile Fenerbahçe Gazetesi olarak yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz..

-Fenerbahçe'de her zaman tek hedef şampiyonluk... Sen de bu takımın bir parçası olarak neler söylemek istersin?

"Fenerbahçe'de hedef her zaman kazanmaktır. Fenerbahçe sahaya çıktığı her karşılaşmada kazanma hedefiyle başlar. Bu sezonda da bundan farklı bir durum söz konusu değil. Fenerbahçe oynadığı her kulvarda hep en üstleri hedefler. İyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum şu ana kadar. Ligde iyi gidiyoruz ama maalesef Avrupa Ligi'nin dışında kaldık. Şu an yapmamız gereken hem ligde, hem de Türkiye Kupasında iyi bir şekilde konsantre olup, önümüze devam etmek."

"TÜRKİYE'YE GELENE KADAR HİÇ KIRMIZI KART GÖRMEMİŞTİM"

-Avrupa'da daha önce hiç kırmızı kart görmemiştin. Türkiye'de önce Galatasaray maçında ve Avrupa maçında kart gördün, bununla ilgili ne söylemek istersin ve Türkiye'deki hakemler için neler söylemek istersin?

"Kırmızı kart her yerde olabilecek bir şey, her yerde bu durumları görebiliyoruz. Evet, Türkiye'ye gelene kadar hiç kırmızı kart görmemiştim. Ama bu demek değildir ki Türkiye'deki hakemler diğer hakemlerden daha kötü. Futbolun bir parçası bu."

"FUTBOL TÜRKİYE'DE 1 NUMARALI SPOR"

-Avrupa'daki liglerle Türkiye ligini kıyaslarsan ne gibi bir farklılıklar var?

"Türkiye ligi daha çok kıran kırana mücadeleci maçlara sahne olduğunu düşünüyorum. Bunu şu anlamda söylüyorum; taktik düşünceden ziyade kalple oynandığını görüyorum. Bazen tamamen yürek ortaya konularak oynanıyor. Türkiye'nin kültürünün bir parçası olduğunu düşünüyorum bu durumun. Taraftarlar ve buradaki insanlar futbolu tutkulu bir şekilde yaşıyorlar. Herkes futbolu seviyor Türkiye'de, buna göre de burada futbol 1 numaralı spor."

"İLK CİDDİ SAKATLIĞIMDI"

-Sezon başında ciddi bir sakatlık geçirmiştin. Uzun bir süre sahalardan uzak kaldın, bu süreç senin için nasıl geçti?

"Benim ilk ciddi sakatlığımdı. Daha önce kariyerimde böyle bir şey başıma gelmemişti, bu kadar uzun süre takımdan ayrı kalmamıştım. Tabi ki benim için kolay değildi. Ama bu da futbolun bir parçası ben böyle değerlendiriyorum. Artık geçti, geçmişte kaldı. Şu an yapmam gereken önüme bakmak, çalışmalarıma devam etmek. Profesyonel olduğum ilk günden beri, her antrenmanda, her maçta, maksimumu vermeye çalışıyorum. Bundan sonra da bunu yapmaya gayret göstereceğim çalışmalarımda. Kariyerimi de bu düşünceyle, bu istekle bitirmek istiyorum günü geldiğinde. Hep takımıma yardımcı olup, daha fazlasını vermek istiyorum."

"HAKEMİN KARARLARINDAN DOLAYI ELENDİK"

-Bu sezon Avrupa Kupasında final oynayabilecek bir kadromuz vardı fakat Braga maçında kötü hakem yönetimiyle elendik. Avrupa da böyle hakem gördün mü?

"Kötü hakem yönetimleri gördüm kariyerimde ama bunlarda futbolun bir parçası maalesef. Hakemler insan, onlar hata yapabilir, hata yapmak hakları var ama tabi ki bu kadar doğrudan skoru etkilediği zaman bu bizim için son derece üzücü oluyor. Biz çok istiyorduk bir sonraki turda olmayı ve bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyorduk ama maalesef hakemin kararlarından dolayı elendik"

"TÜRKLER GERÇEKTEN YABANCILARI NASIL AĞIRLAYACAĞINI BİLEN İNSANLAR"

-Türk kültürüne alışabildin mi? Takımda birçok Portekizli bulunuyor… Pereira, Nani gibi isimler performansının artmasına etki ediyor mu?

Aynı dil konuştuğunuz vatandaşlarınızla aynı takımda olmak olumlu bir durum tabi. Ama geldiğim gün bu takımda tek Portekizliydim. Hiçbir şekilde zorlanmadım. Çok iyi bir şekilde uyum sağladığımı düşünüyorum. Türkler gerçekten yabancıları nasıl ağırlayacağını bilen insanlar. Beni de çok sıcak karşıladılar, ilk günden beri çok mutluyum burada olmaktan. gerçekten çok iyi ağırlanıyorum burada."

"BU KADROYLA NEDEN ŞAMPİYON OLMAYALIM"

-Türkiye gibi Portekiz de bu sene EURO 2016'da mücadele edecek ve rakipleri İzlanda, Macaristan ve Avusturya ile aynı grupta. Portekiz'in EURO 2016 şansını nasıl değerlendiriyorsun?

"Portekiz Mili Takımı her zaman en üst seviyeye ulaşma ihtimali olan bir takım. Her zaman böyle bir şansı vardır. Bunu birinci sebebi dünyanın en iyi oyuncusu Portekiz Milli Takımında oynuyor. Aynı zamanda Portekiz Mili Takımının hep çok iyi bir kadrosu olmuştur. Portekiz Milli Takımının nereye kadar ulaşabileceğin tahmin etmek hep zor olmuştur. Ama şu an iyi bir kadromuz var ve bu kadroyla neden şampiyon olmayalım."

"SALZBURG VE M'GLADBACH"

-Fenerbahçe forması altında attığın en güzel gol hangisi senin için?

"Salzburg'a atığım gol güzel ve önemli bir goldü. Bir de Mönchengladbach'a attığım gol önemli bir goldü ve o gün harika bir maç olmuştu gerçekten bizim adımıza. O yüzden bu iki önemli gol bence Fenerbahçe'de atığım en güzel 2 goldü."

"HEPSİNİN HİKAYESİ VAR"

-Vücudunda çok çeşitli dövmeler var. Bunların anlamları var mı?

"Her dövmemin bir anlamı var. Hepsinin başka bir hikayesi var aslında. Vücudumda ailemin dövmeleri, benim için önemli olan tarihler ve başka anlamları olan birçok şey var. Ama şimdi hepsini tek tek açıklamıyorum hem büyüsü bozulur diye hem de çok uzun sürer.

"MÜKEMMEL DESTEKLERİNE DEVAM ETSİNLER"

-Peki, son olarak Fenerbahçe taraftarları hakkında neler söylemek istersin?

"Takıma bu güne kadar verdikleri o mükemmel desteğe her zaman devam etsinler. Bu kulüp gerçekten çok mükemmel bir kulüp. Taraftarları sayesinde büyük bir kulüp. Çünkü ben geldiğimden beri onların bu tutkusunu, aşklarını hissediyorum. Bana bu hissettirdiklerine bundan sonra da aynı şekilde devam etsinler."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim