• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası

Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası
1989 yılından bu yana Miladi takvime göre İslam âleminin ve son Peygamber Hazreti Muhammed'in (s.a.v) doğum gününün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası...

1989 yılından bu yana Miladi takvime göre İslam âleminin ve son Peygamber Hazreti Muhammed'in (s.a.v) doğum gününün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. Menteşe Kurşunlu Camii meydanında düzenlenen etkinlikler Mehteran gösterisi ile başladı.

Törene Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri öncesi İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Sevgili Peygamberimizin Miladi takvime göre 571 20 Nisan tarihi doğum günüdür. Bu tarihi içerisine alan hafta da 1989 yılından itibaren ülkemizde Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. Millet hayatımızda Peygamberimizin çok farklı bir yeri vardır. Hicri takvime göre Rebiülevvel ayında kutlanırdı Mevlit Kandilleri. Biz hala onu kutlarız. Mevlit kandil münasebetiyle ağırlı olarak camilerde programlar yaparız. Ama 1989 yılından bu yana bir farkındalık yaratmak, farklı konularda insanları sempozyumlarla, konferanslarla, panellerle bilimsel toplantılarla, bilimsel ve kültürel etkinliklerle insanlarımızı bilgilendirmek ve peygamber sevgisi ile bu cennet vatanda bir ve beraber olmayı sağlamak amacıyla farklı olarak kutluyoruz. Özellikle son yıllarda belli bir tema üzerinde bir farkındalık oluşturabilir miyiz, Peygamber sevgisi ile eksiğimizi, noksanımızı, varsa kusurumuzu görebilir miyiz bunu öne çıkarmak amacıyla bir ana tema etrafında yoğunlaşıyoruz. Bu seneki temamız "İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım" teması ile haftamızı açıyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından minik öğrencilerin küçük sepetlerde taşıdığı kırmızı karanfiller törene katılan protokol ve vatandaşlara İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve Müftülük personeli tarafından dağıtıldı. Kutlu Doğum Haftası açılış töreninde Muğla Mehter takımı tarafından katılımcılara gösteri sunuldu.

Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası

Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası

Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası

Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası

Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim