• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Mehmetçik Vakfı kurban bağış miktarını açıkladı

Mehmetçik Vakfı kurban bağış miktarını açıkladı
TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, vakfa bu yıl 96 bin 630 hisse vekaleten kurban bağışı yapıldığını belirterek,...

TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, vakfa bu yıl 96 bin 630 hisse vekaleten kurban bağışı yapıldığını belirterek, Türk milletine teşekkür etti.

TSK Mehmetçik Vakfı'na bu yıl 96 bin 630 hisse vekalet kurban bağışında bulunduğunu açıklayan E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde vatani görevini yaparken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile malul gazi ve engelli Mehmetçiklerimize ve çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlayan TSK Mehmetçik Vakfı, yüce milletimizin bu yıl yaptığı kurban bağışları ile daha da güçlenmiştir. TSK Mehmetçik Vakfı'na bu yıl 96 bin 630 hisse vekaleten kurban bağışında bulunulmuştur. Yüce Türk milleti Mehmetçik'e olan gönül borcunu böylece bir kez daha içtenlikle ödemiştir. TSK Mehmetçik Vakfı'nın vekaleten kurban kesim hizmeti, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı "2016 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ" ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün ilgili hükümlerine uygun olarak tamamı yurt içinde gerçekleştirilmiştir" dedi.

Kurbanların Bilecik, Diyarbakır'ın Ergani ve Sur ilçeleri, Elazığ, Erzurum, Gaziantep'in Oğuzeli ve Şehitkamil ilçeleri, Malatya ve Van illerindeki modern kesimhanelerde kesildiğini belirten Yıldırım, "Hijyenik koşullarda ve her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ile din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında kesim merkezlerinin kapasitelerine göre kesilmiş ve kesimler kameralar tarafından kayıt altına alınmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na kayıtlı olan kurbanlıklar, kesim işlemi yapıldıkça Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlüklerinin görevlendirdiği veterinerler tarafından bakanlık kayıtlarından düşürülmüştür. Kurban etlerinin bir bölümü, kesim bölgelerinde ikamet eden şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine, aile başına 4.5 kg olacak şekilde dağıtılmıştır. Ayrıca kesim bölgeleri dışında bulunup, taze et dağıtılamayan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik ailelerine ve tüm kurban bağışçılarımıza üretimini müteakip, konserve kavurma eti dağıtılacaktır. Etlerin dağıtılamayan bölümü satılarak elde edilen gelirin tamamı vakıftan halen yardım alan 8 bin 897 Mehmetçik ailesine yapılan nakdi yardım ödemesinde kullanılacaktır" diye konuştu.

Kesim bilgilerini öğrenmek isteyen bağışçıların vakfın web sitesinden öğrenebileceğini ifade eden Yıldırım, "Kurbanlarını TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan ve cep telefonu bilgileri ile e-posta adresi bulunan bağışçılarımıza, kurban kesimini müteakip kurban kesim yeri ve sırası hakkında mesajla bilgi verilmiştir. Vakfa adresleri ulaşan vatandaşlarımıza teşekkür mektubu ile noter onaylı kesim tutanağı en kısa zamanda gönderilecektir. Arzu eden bağışçılarımıza kurbanların kesimi esnasında kaydedilen kamera görüntüleri de CD olarak iletilecektir. Kesim faaliyetine ilişkin görüntüler ayrıca vakıf internet sitesinde yayınlanacaktır. Kesim bilgilerini öğrenmek isteyen bağışçılarımız, görüntülerin web sitemize yüklenmesini müteakip, vakıf internet sitesini kullanarak kurbanlarının kesildiği yer ve sırayı da öğrenebileceklerdir. "Türkiye Mehmetçik'e Mehmetçik Türk Milletine Emanettir" şiarına uygun olarak emanetine sahip çıkan kadirşinas bağışçılarımıza, bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımız ile vekaleten kurban ihalesini kazanarak, kurban kesimini usulüne uygun şekilde belirli illerimizde gerçekleştiren firmalarımıza ve kesim bölgelerinde fedakarca çalışan din görevlisi, noter ve veterinerlere en içten şükranlarımızı sunarız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim