• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Mehmetçiğin Önlemi ’Sığınmacı’ Ölümlerini Bıçak Gibi Kesti

Mehmetçiğin Önlemi ’Sığınmacı’ Ölümlerini Bıçak Gibi Kesti
Sahil Güvenlik Komutanlığı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yasa dışı yolla Avrupa'ya kaçmak isteyen sığınmacılara yönelik operasyonlar ile ölümlerin...

Sahil Güvenlik Komutanlığı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yasa dışı yolla Avrupa'ya kaçmak isteyen sığınmacılara yönelik operasyonlar ile ölümlerin önüne geçti.

Yeni bir yaşam ümidiyle soluğu Türkiye'de alanlara yönelik sahil güvenlik ekiplerinin Ege denizindeki operasyonları son günlerde iki kat arttı. Evini, yaşadığı alanları bırakan sığınmacılar denize kıyısı bulunan yerleşim yerlerine akın ederken, kararlı olan güvenlik güçleri yaşanan faciaların önüne geçti. Hemen hemen her gün denizler üzerinde arama kurtarma operasyonları düzenleyen ekipler, lastik botla denize açılan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu sığınmacıları yakalayarak engel oldu.

SON BİR AYDIR ÖLÜM HABERLERİ GELMİYOR

Sahil güvenlik ekipleri ayrıca, göçmenlerin teknelere ulaşmalarını zorlaştırdı. Mehmetçiğin dört bir koldan aldığı bu önlem meyvelerini vermeye başladı. Buna bağlı olarak Ege denizinde en son ölümlü olay 8 Şubat 2016 tarihinde meydana geldi. Sığınmacıları olası denize açılabilecek noktalarda sürekli denetimde tutan ekipler, her yeri ablukaya aldı. Mehmetçik başka olayların yaşanmaması için çok sayıda insan kaçakçısını da yakalayarak adalete teslim etti.

BİR BOTA YİNE ONLARCA KİŞİ BİNDİ

Öte yandan, İzmir'de son bir gün içerisinde 500'ü aşkın sığınmacı yakalandı. Çeşme açıklarındaki son operasyonlarda lastik botla ölüm yolculuğuna çıkan Afganistan uyruklu 149 kişi yakalandı. Bir bota doluşan ve bile bile kendilerini ölüme atan onlarca sığınmacı, ekiplerin helikopter destekli operasyonuyla tek tek kurtarıldı. Sahil güvenliğe bağlı botlara bindirilen göçmenler daha sonra TCG Umut gemisine alındı.

MEHMETÇİKLERİN "ŞEFKATİ" DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

Operasyon sonrasında korkan ve ağlayan çocuklarla Mehmetçik yakından ilgilendi. Gözyaşlarını silerek çocukları kucağını alan askerler, miniklerden şefkatini eksik etmedi. Personel, hasta olan ve üşüyen sığınmacıları unutmayarak battaniyeyle teker teker sardı. Afganistan uyruklu sığınmacılar, daha sonra işlemlerin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

SIĞINMACILAR KONTROL ALTINDA

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Yılmazarslan, alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Operasyonların iyice yoğunlaştığını anlatan Yılmazarslan, "Son 24 saat içerisinde Ege'de icra ettiğimiz karakollarda 13 arama kurtarma faaliyetinde 500 göçmen kurtarıldı. 2016 yılı içerisinde ölümlü olaylar yaşadık bunlar bizi çok üzdü. Şubat ayı içerisinde nispeten daha sakin günler geçiriyoruz. Tehlikeli olaylarla karşılaşma ihtimali düştü. Bunlarda sahillerde alınan tedbirler, isimsiz, sahipsiz teknelerin sahillerimizde kontrol altına alınması büyük rol oynadı. Bizde faaliyetlerimizi zamanla yoğunlaştırdık. Bunlarında etkisi olduğunu değerlendiriyorum" dedi.

Mehmetçiğin Önlemi ’Sığınmacı’ Ölümlerini Bıçak Gibi Kesti

Mehmetçiğin Önlemi ’Sığınmacı’ Ölümlerini Bıçak Gibi Kesti

Mehmetçiğin Önlemi ’Sığınmacı’ Ölümlerini Bıçak Gibi Kesti

Mehmetçiğin Önlemi ’Sığınmacı’ Ölümlerini Bıçak Gibi Kesti

Mehmetçiğin Önlemi ’Sığınmacı’ Ölümlerini Bıçak Gibi Kesti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim