• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

‘Mehmetçiğe bir ses, bir nefes de sen ol’ mitingi düzenlendi

‘Mehmetçiğe bir ses, bir nefes de sen ol’ mitingi düzenlendi
Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) tarafından, Afrin'de terör örgütleriyle mücadele eden Mehmetçiğe destek vermek amacıyla "Mehmetçiğe bir ses, bir...

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) tarafından, Afrin'de terör örgütleriyle mücadele eden Mehmetçiğe destek vermek amacıyla "Mehmetçiğe bir ses, bir nefes de sen ol" mitingi düzenlendi.

Cuma Namazı sonrasında Demokrasi Parkı'nda düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerine destek için AKALP tarafından gerçekleştirilen "Mehmetçiğe bir ses, bir nefes de sen ol" mitinginde vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile tekbirler getirerek, sloganlar attı. Bir çok sivil toplum kuruluşunun yer aldığı platformun öncülüğünde gerçekleşen miting nedeniyle Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı.

AKALP Başkanı Zeki Dişkaya mitingde yaptığı konuşmada, "Bugün bizlere saldıran haçlının geçmişten bir ders almadığını, dedelerinin de torunlarına geçmişi anlatmadıklarına şahit olduğumuz günlerden geçiyoruz. Türkiye'de Kürt-Türk dediler olmadı, Alevi-Sünni dediler olmadı, inanan-inanmayan dediler olmadı, PKK'yı sürdüler olmadı. Maalesef 15 Temmuz'da devletin içerisine sızan kendi piyonları vasıtasıyla, kendi topumuz, tankımız, uçağımızla milletimizin başına bombalar yağdırarak, ihtilal girişiminde bulundular. Türk milleti tankların önüne yattı bunu da ters yüz etti, yine olmadı. Mehmetçikler yolunuz açık olsun, kınalı kuzular Adıyaman sizinle. Adıyamanlı bu meydandan Türkiye'ye haykırıyor. Güneydoğu'dan haykırıyor. Kürt, Türk, Türkiye'de yaşayan herkes bir millettir, herkes kardeştir, Afrin'e gitmek üzere de hazırdır. Afrin'de vuruşmaya da, çarpışmaya da, şehit olmaya da bu millet hazırdır. Türk milletini alt etmeniz mümkün değil, Türk milleti ayağa kalkmıştır. Allah'ın izni ile sizi gidebileceğiniz yere kadar kovalayacaktır" dedi.

Başkan Zeki Dişkaya'nın konuşmasının ardından, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından dualar okundu.

Mitinge Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara, Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mücahit Alkıran, Emniyet Müdürü Metin Alper, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Memur-Sen Başkanı Ali Deniz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim