• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Mehmet Rüştü Başaran'ı tutana aşkolsun! Habaş'ın sabıkası ilk değilmiş!

Mehmet Rüştü Başaran'ı tutana aşkolsun! Habaş'ın sabıkası ilk değilmiş!
Mehmet Rüştü Başaran'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Habaş'ın Yemen'e ihraç ettiği eksik ve sözleşmeye aykırı standart dışı 40 bin ton inşaat demirinden sonra, 13 bin ton daha ayıplı mal gönderdiği ortaya çıktı.

Mehmet Rüştü Başaran'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Habaş'ın Yemen'e ihraç ettiği eksik ve sözleşmeye aykırı standart dışı 40 bin ton inşaat demirinden sonra, 13 bin ton daha ayıplı mal gönderdiği ortaya çıktı.

2014 Ocak ayında Aliağa merkezli Habaş Sinai Ve Tibbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş tarafından Yemen merkezli Aladel Trading,  Gos And Brother ve Shammakh General Trading Şirketlerine ihraç ettiği 40 bin ton inşaat demirinin eksik ve standart dışı olmasından dolayı, yükü taşımaktan başka hiç bir sorumluluğu olmayan İnce Denizcilik ait M/V İNCE ATLANTIC isimli Türk bayraklı kuruyük gemisi, 13 Şubat 2014 tarihinde yanaştığı Aden Limanı'nda  ithalatçı firmaların şikayeti üzerine, Yemen Yerel Mahkemesi tarafından, zararların tazmini amacıyla tutuklanarak ihtiyatı haciz kararı verildi.

7 aydır Yemen'de tutuklu bulunan M/V İNCE ATLANTIC'dan 15 gün sonra, Habaş Sinai Ve Tibbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş'nin, Yemen'e ihraç ettiği ikinci parti 13 bin ton inşaat demirini taşıyan Çin'in Zhoushan merkezli armatörlük firması Fanzhou Ocean Shipping tarafından işletilen M/V NEW HOPE STAR isimli Panama bayraklı kuruyük gemisi, Habaş'ın AYIPLI MALI yüzünden, Yemen Yerel Mahkemesi'nin kararıyla tutuklanarak alıkondu.

ALAKASIZ TÜRK FİRMASI, HABAŞ YÜZÜNDEN MAĞDUR OLDU

Diğer taraftan olaylardan haberi olmayan ve Tanzanya'da inşaat yapan bir Türk firması, Aden Limanı'na yük götüren, M/V NEW HOPE STAR isimli Panama bayraklı kuruyük gemisine, charter olarak yüklediği yaklaşık 12 bin ton inşaat malzemesi de, Habaş'ın AYIPLI MALI yüzünden, 6 aydır Aden Limanı'nda bekliyor.

İsmini açıklamak istemeyen ve Habaş'ın kusuru yüzünden 6 aydır Aden Limanı'nda malı bekletilen şirket yöneticilerinin, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre olay şöyle gelişiyor. Yemen-Tanzanya bölgesinde sefer yapan Çinli armatörlük firmasına ait M/V NEW HOPE STAR isimli kuruyük gemisini kiralayan Türk Şirketi, 12 bin ton inşaat malzemesi, konteyner ve inşaat araçlarını, Çolakoğlu Tesislerinden gemiye yüklüyor.

Çolakoğlu'ndan ayrılarak Aliağa Limanı'na yanaşan M/V NEW HOPE STAR isimli kuruyük gemisi, Habaş'ın Yemen'e ihraç ettiği 13 bin ton inşaat demirini alarak Aden Limanı'na doğru yol alıyor.

2014'ün Mart ayının ilk haftasında Aden Limanı'na yanaşan M/V NEW HOPE STAR isimli kuruyük gemisinde bulunan Habaş'ın ihraç ettiği 13 bin ton inşaat demiri, Yemen Standartları ve Kalite Kontrol Örgütü tarafından denetime ve incelemeye alınıyor. Yemen Standartları ve Kalite Kontrol Örgütü'nün hazırladığı raporda Habaş'ın ihraç ettiği malın standartların altında olduğu tespit ediyor ve geminin tahliyesine  izin verilmiyor.

Yemenli başka bir ithalatçı firma, zararların Habaş'tan tazmini için Yemen Yerel Mahkemesine dava açarak Çinli frimaya ait Panama Bayraklı M/V NEW HOPE STAR isimli kuruyük gemisine ihtiyatı haciz koydurtarak tutuklatıyor.

Habaş'ın ihraç ettiği 13 bin ton inşaat demirinin dışında, Tanzanya'ya 12 bin ton konteyner ve inşaat malzemesi götüren Türk firmasının malıda, Habaş'ın AYIPLI MALI yüzünden Aden Limanı'nda tutuklanan Çin firmasına ait M/V NEW HOPE STAR gemisinin ambarlarında 6 aydır bekliyor.

HABAŞ'IN AVUKATINDAN ÇİRKİN TAVIR

Deniz Haber Ajansı'nın konu ile ilgili Habaş Sinai ve Tibbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş'den bir açıklama beklerken, Habaş'ın avukatı Feyyaz Cem Gözaçan'ın çirkin tavrı, şaşkınlık yarattı.

Habaş'ın Avukatı Feyyaz Cem Gözaçan'a telefonla ulaşan Deniz Haber Ajansı ve İstanbul Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'ın, konu ile ilgili bilgisine başvurmak istemesine tepki gösteren Avukat Gözaçan, anlamsız bir tavır ile bağırarak telefonu Recep Canpolat'ın yüzüne kapatması ise anlaşılamadı.

ULAŞTIRMA GAZETE'SİNİN MANŞETİNİ OKUMAK İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

habas_ulastirma_b.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim