• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Mehmet Pakdemirli: Olay kaza gibi duruyor

Mehmet Pakdemirli: Olay kaza gibi duruyor
Geçen ay hayatını kaybeden Devlet eski bakanlarından ve Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, İzmir'in Torbalı...

Geçen ay hayatını kaybeden Devlet eski bakanlarından ve Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, İzmir'in Torbalı ilçesinde ölü bulundu. Cenazesini İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından teslim alan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, kardeşinin trafik kazası sonucu ölmüş olabileceğini belirterek, "Sel sularıyla sürüklenme ve kaza gibi duruyor." dedi.

Dün akşam saatlerinde, Karakuyu ile Çamlıca mahalleleri arasında bulunan Petrek Çayı yakınında dolaşan avcılar, üzerinde giysileri olmayan ve doğadaki hayvanlar tarafından zarar verilen bir kadın cesedi görerek jandarmaya haber verdi. Kısa sürede olay yerine giden jandarma ekibinin incelemesinin ardından, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Parmağında tek taş yüzük bulunduğu öğrenilen kadının kimliği, sabah saatlerinde ortaya çıktı; Ekrem Pakdemirli'nin 54 yaşındaki kızı, Ayşe Pakdemirli Anlatıcı olduğu belirlendi. Ona ait 35 VA 323 plakalı araba da yerden yaklaşık 750 metre uzaklıkta, yoğun su akıntısı olan çayda bulundu. İlk incelemede, vücudunda bıçak ya da darp izi bulunmadığı belirlendi. Vakanın trafik kazası olma ihtimali üzerinde durulurken jandarma, geniş çaplı tahkikat başlattı. Pakdemirli'nin, çayda sürüklendiği ihtimali üzerinde duruluyor. Bu arada ailesinin, 20 Ocak 2016 tarihinde, İzmir'de polise kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

'BİZ ORALARI ARADIK, BULAMADIK'

Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan kardeşleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Bekir Pakdemirli ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilan Doğan tarafından alınarak, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Pakdemirli, kardeşinin bir haftadır kayıp olduğunu belirterek, "Elim bir kaza, söyleyecek bir şey yok. Herhalde sel suları sonucu aracın sürüklenmesi nedeniyle vefat var. Olay çiftliğin orada oluyor. Araç kanalın içinde saklanmış, biz görememişiz. Biz oraları aradık bulamadık, sonradan jandarma buldu." dedi. Kardeşinin, Torbalı'da babasına ait olan çiftliğe gidip zaman zaman kaldığını da ifade eden Mehmet Pakdemirli, şüpheli bir durum olup olmadığı sorusuna, "Yok, kaza gibi duruyor. Sel sularıyla sürüklenme ve kaza gibi duruyor." cevabını verdi.

Evli ve bir çocuk annesi Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın, yarın öğle vakti, Balçova ilçesindeki Uğur Camisi'nde kılınacak namazdan sonra Balçova Yukarı Mezarlık'ta toprağa verileceği öğrenildi. Eşi Rüştü Anlatıcı'nın ise Ankara'da bulunduğu, haberi aldıktan sonra İzmir'e gelmek için yola çıktığı belirtildi.

Mehmet Pakdemirli: Olay kaza gibi duruyor

Mehmet Pakdemirli: Olay kaza gibi duruyor

Mehmet Pakdemirli: Olay kaza gibi duruyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim