• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Mehmet Özhaseki: "Paralel Yapı Fabrika Kodlarına Dönerse Mücadele Biter"

Mehmet Özhaseki: "Paralel Yapı Fabrika Kodlarına Dönerse Mücadele Biter"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Paralel yapı ne zaman ki fabrika kodlarına döner, o zaman bu mücadele biter"...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Paralel yapı ne zaman ki fabrika kodlarına döner, o zaman bu mücadele biter" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu'nun düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Emirgan Parkı'nda düzenlenen programda paralel yapı ve terörle mücadele konularında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Paralel yapı fabrika kodlarına dönerse mücadele biter" dedi.

"YURT DIŞINDA TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞAN EN ÖNEMLİ LOBİ"

Devlet içinde devlet gibi davranmaya devam ettiği müddetçe paralel yapı ile mücadelenin süreceğine dikkat çeken Özhaseki, "20-25 sene önce ilk tanıdığımızda yaptığı faaliyetler şöyle görülüyordu; talebe faaliyetleri, insan yetiştirme, ülkeye, vatana, millete faydalı olmak. Bu arada fukara hizmetleri de ortaya koymuşlardı. Devam eden bu yapıyı içimizden birçok insan da sevdi, açık, gizli destekler verdi. Güçlendirdik. Çalışmalara baktık; "elinize sağlık, Allah razı olsun" dedik. Paralel yapı ne zaman ki fabrika kodlarına döner, o zaman bu mücadele biter. Hala kafalarında taşıdıkları "biz bu devleti ele geçiririz', "biz burada her şeyi yaparız', "dış güçlerle temasımız devam eder" düşünceleri devam ediyorsa bu mücadele hiç bitmez. Şu gelinen noktada Türkiye'nin aleyhine çalışan en önemli örgüte dönüştü. Yurt dışında Türkiye aleyhine çalışan en önemli lobi bunlar. Akıl alır gibi değil. Orada hala birtakım polisiye işlerle "herkesi dinleriz, herkesi çekeriz, istediğimiz zaman şantaj yaparız, görüntü de çıkartırız, birini devirmek için elimizden geleni yaparız" diyerek devlet içinde devlet gibi davranıp bu tür kötülüklerine devam ettikleri sürece mücadele devam eder" diye konuştu.

"VATANDAŞ ÖZYÖNETİM İSTEYENLERİN ARDINDAN GİTMEDİ"

Terörle mücadelede son aşamaya gelindiğini kaydeden Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaraların kısa zamanda sarılacağının altını çizdi. Vatandaşın, terör örgütünün beklediği gibi, özyönetim isteğinde bulunanların arkasından gitmediğini ifade eden Özhaseki, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Saddam gibi vahşiyane, Esed gibi insafsız tavırlarla terör örgütünün üzerine gidilecek olsa idi, emin olun 2-3 günlük iş vardı. Ama öyle olsaydı masumlar, çocuklar, kadınlar zarar görürdü. Biz başka bir yöntem tercih ettik, hiçbir masum insanın canına zarar gelmemesi için tek tek, yavaş yavaş mücadele ettik. Şimdi mücadelenin sonuna gelindi; olaylar 2-3 gün önce Yüksekova'da bitti. Bir iki yerde devam ediyor. Bundan sonra ancak bireysel teröre başvururlar. Yine bir yerleri patlatırlar. Değişik metotlar üretmeye başladılar artık, laboratuar adamlarla, cep telefonu kullanmadan terör eylemlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Ama bitiyor bu iş. Şimdiye kadar iyiliğe tutuldu, kötülüğe tutuldu, birtakım metotlar denendi ama geldiğimiz noktada artık işin sonu gözüküyor. Bunlar kadar vahşi, ilkel, ne istediğini bilmez adamların oluşturduğu yapı da kalmadı. Ama Doğu'da yapılması gerekenler var. Yaraları kesinlikle sarmak lazım. Vatandaş, özyönetim isteyenlerin arkasından gitmedi, özyönetime fırsat vermedi."

Mehmet Özhaseki: "Paralel Yapı Fabrika Kodlarına Dönerse Mücadele Biter"

Mehmet Özhaseki: "Paralel Yapı Fabrika Kodlarına Dönerse Mücadele Biter"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim