• BIST 9548.09
  • Altın 2490.632
  • Dolar 32.5089
  • Euro 34.4493
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Mehmet Günal: Sayıştay raporları ‘kuşa çevrilerek’ önümüze geliyor

Mehmet Günal: Sayıştay raporları ‘kuşa çevrilerek’ önümüze geliyor
MHP Milletvekili Mehmet Günal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan Sayıştay raporların "kuşa çevrilerek" önlerine geldiğini söyledi.

MHP Milletvekili Mehmet Günal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan Sayıştay raporların "kuşa çevrilerek" önlerine geldiğini söyledi. Günal, "Sayıştay'ın Rapor Değerlendirme Kurulu var. Maalesef artık "raporları kuşa çevrilme kurulu" haline gelmiş. Orijinal Sayıştay raporun bize gelen kısmı gele gele onda biri. O da zararsız yeri geliyor." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplandı. Komisyon görüşmelerin ilk oturumuna katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman sunumuna başlamadan muhalefet milletvekillerin usule ilişkin itirazları oldu. MHP'li Mehmet Günal, Meclis'in en temel vazifesinin denetleme olduğunu söyleyerek "Sayıştay'ın Rapor Değerlendirme Kurulu var. Maalesef o bizim için artık "raporları kuşa çevrilme kurulu" haline gelmiş. Bu şartlarda bizim bu kesin hesapları denetleme imkanımız yok. Sayıştay'ın TBMM'ye bilgi vermemesi, bilgileri alıp kuşa çevirmesi, orijinal Sayıştay raporun bize gelen kısmı gele gele onda biri. O da zararsız yeri geliyor. Göstermelik rapor geldi. Bana mali rapor lazım. Ne yapayım göstermelik raporu?" diye konuştu.

CHP'li Bülent Kuşoğlu ise denetimi devlet adına yaptıklarını ama kendilerine üç kurum hakkında konuşma süresi olarak 10 dakika verilmesini eleştirdi. Maliye Bakanı'na yönelttiği hiçbir soruya cevap alamadığını ifade eden Kuşoğlu, halk adına soru sorduklarını, iktidar kanadının sadece propaganda yaptığını ve soruları geçiştirdiklerini söyledi. Böyle bir denetimin olamayacağını kaydeden Kuşoğlu, TBMM'yi pasif kılarak başkanlık sisteminin getirilmek istendiği iddialarını dile getirdi. Kesin hesapla bütçe komisyonların ayrılması gerektiğini söyledi.

HDP'li Ahmet Yıldırım da son bir ayda dört torba yasanın geldiğini belirterek, bu süreçte komisyonların hiçbirisinin işletilmediğini kaydetti. Torba yasaların ilgili komisyonlarda görüşülmeden Genel Kurul'a getirildiğini belirten Yıldırım, ihtisas komisyonların çalıştırılmadığını dile getirdi.

Mehmet Günal: Sayıştay raporları ‘kuşa çevrilerek’ önümüze geliyor

Mehmet Günal: Sayıştay raporları ‘kuşa çevrilerek’ önümüze geliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim