• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Mehmet Görmez Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı

Mehmet Görmez Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı
Mardin'de, Sabah Namazı Buluşmasına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Mardin'de, Sabah Namazı Buluşmasına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Coğrafyamızda çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için bize büyük görev düşüyor" dedi.

Bölgede görev yapan din görevlileriyle Mardin'de bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sabah Namazı Buluşmasına katıldı. Artuklu ilçesindeki Sadık Yay Camisinde sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate seslenen Görmez, "Sabah namazını mescitte cemaatle eda edenler, Allah'ın zimmetindedir, korumasındadır" şeklindeki hadisi şerifi hatırlatarak "Cenabı Hak, hep zimmetinde olmayı bize nasip etsin" dedi.

Türkiye genelinde başlayan sabah namazı buluşmalarında müminlerin bir araya geldiğini kaydeden Görmez, şöyle konuştu: "Sabah namazında sessiz sedasız kalplerini birleştirmeleri dualarını birleştirmeleri çok kıymetli ve değerlidir. Bunu hiçbir zaman ihmal etmeyin, buna süreklilik kazandırınız. Sabah namazına gelenler bütün şehri arındırır. Evlerinden Allah'ın mescidine gelen müminler arınmış olarak çıkar. Arınmış olarak kendi sokaklarına kendi mahallelerine dönerler. O sokakları da arındırırlar, şehir nefes alır. Bu sabah namazı buluşmalarıyla şehirler nefes alıyor, şehirlerin zikri ve duası Cenabı Hakka yükseliyor. Onun için bu geleneği hiçbir zaman terk etmeyin. Bilhassa çocuklarınızı, gençlerinizi bu büyük ziyafetten hiçbir zaman mahrum etmeyiniz."

İslam aleminin çok zor bir süreçten geçtiğini ve çok dua edilmesi gerektiğini ifade eden Görmez, şunları söyledi: "Yanı başımızda son zamanlarda büyük acı yaşadık. Cizre, Silopi, Silvan, Sur, Nusaybin'de gerçekten bu milletin tarihine medeniyetine kültürüne yakışmayacak çok üzücü olaylar yaşandı. Bütün bu hadiselerin geride bırakılması birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde millet olarak ayağa kalkmamız ve coğrafyamızda çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için bize büyük görev düşüyor."

Görmez, konuşmasının sonunda tüm İslam alemi için dua etti.

Namazın ardından görüşlerini dile getiren Abdusselam Demir, sabah namazı için camiye geldiğini, ancak Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den haberlerinin olmadığını, burada kendisiyle birlikte namaz kılmanın güzel bir tevafuk olduğunu söyledi. Sabah namazına gençlerin de iştirak etmelerini isteyen Demir, "Bölgemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde Diyanet İşleri Başkanımız buraya gelip çok güzel dualarda bulundu. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim dualarına icabet etsin" dedi.

Muhammed Arasan da sabah namazı programlarına Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de katılmasının kendilerini sevindirdiğini ve bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Namazın ardından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Mehmet Görmez Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı

Mehmet Görmez Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı

Mehmet Görmez Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim