• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mehmet Ekinci, Gıda Denetimini Masaya Yatırdı

Mehmet Ekinci, Gıda Denetimini Masaya Yatırdı
Eyyübiye Belediyesi, ilçedeki denetimlerini daha sağlıklı ve kontrollü yapılabilmesi için Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü ile gıda denetimini konusuyla...

Eyyübiye Belediyesi, ilçedeki denetimlerini daha sağlıklı ve kontrollü yapılabilmesi için Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü ile gıda denetimini konusuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci öncülüğünde başlayan toplantıda yaşanan sorunlar denetimciler tarafından birinci ağızdan dinlendi. Eyyübiye ilçesinde yapılan denetimler sonucu kayıt altına alınan ve denetimlerin daha düzenli yapılması adına gıda kontrolünde bulunan denetimcilerin yaptığı araştırmalar neticesinde, gün yüzüne çıkan sorunlar Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğünde masaya yatırıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Giray Küçük, Zabıta Müdürü Halit Ataş, Hayvan Sağlık Şube Müdürü Abdullah Açıkgöz, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar ve Tarım Müdürlüğünün bazı birim amirleri bu toplantıya katıldı. İlçede, denetimler yapan kontrol şefleri ve ekiplerin kaleme aldığı sorunları ve yapılması gerekenler bu toplantıda tartışılıp karara bağlandı. Denetimler konusunda masaya yatırılan sorunlar arasında öncelik gıda ürünleri, hayvan pazarı, semt pazarları ve diğer market, bakkal, fırın gibi işletmelerin kontrolleri konuşuldu. Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü ile yapılan bu toplantıda bundan sonra yapılacak olan denetimlerin daha verimli olacağı belirtildi. Toplantının yapılmasından memnuniyetini dile getiren Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, "Birlikte yapılan bu toplantıda güzel kararlar alacağız ve halkın sağlığını korumak adına daha iyi denetimlere imza atacağız" ifadelerini kullandı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise, "Burada çıkacak olan sonucun, herkesin her kurumun üzerine ne düşüyorsa onu yapması gerekiyor. Tabi bunların da kanunları ve yönetmelikleri vardır, bunlar uygulanmak için yapılmış ve bunlar insanların refahı için yapılmış. Ama bunların raflarda beklemesi çok bir şey ifade etmez. Burada bu tarz kanunlar yönetmelikler varken, bizlerin bunları görmezden gelmemiz söz konusu değil. Bu uygulamaları yarından itibaren sahada yaparak insanlarımıza hissettirmemiz lazım. Yine gıda işletmelerinde, şehir içerisinde gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı çok ciddi sıkıntılar var. Fırınlar konusunda çok ciddi sıkıntılar var, geçtiğimiz hafta Esnaf ve Sanaatkarlar Birliği ve Fırıncılar Odası'yla da bir araya geldik ve bu konuları görüştük. Dolayısıyla bir belediye olarak, bir nevi muhatap olan birisi olarak yapmamız gerekenleri de hızlı bir şekilde yerine getirmek adına bugün ki toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Ekinci, Gıda Denetimini Masaya Yatırdı

Mehmet Ekinci, Gıda Denetimini Masaya Yatırdı

Mehmet Ekinci, Gıda Denetimini Masaya Yatırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim