• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Mehmet Ayvalıtaş'ın davasında arbede

Mehmet Ayvalıtaş'ın davasında arbede
Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen dava öncesi adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmada salonun küçüklüğü nedeniyle

KAPIDA ARBEDE

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada izdiham yaşandı.Duruşma salonuna girmek isteyenlerin sayısının çokluğu nedeniyle kapıda arbede yaşandı.

AVUKATLARDAN SALON İTİRAZI

Salonun küçük olduğunu belirten avukatlar, daha büyük bir salonda duruşmanın görülmesini istedilerDuruşma salonunda Ayvalıtaş ailesi, hem Mehmet 'in hem de oğlunun ölümüne dayanamayan ve kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Fadime Ayvalıtaş'ın resimlerini ellerinden bırakmadılar.Mehmet'in anneannesi torununun ardından kızı Fadime Ayvalıtaş'ı da kaybetmişti. Duruşmada, kızının fotoğrafını elinden hiç bırakmadı.

ANNESİNİN DE KALBİ DAYANAMAMIŞTI

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 1 Haziran günü Ümraniye’de düzenlenen eylem sırasında, yolu trafiğe kapatmak isteyen grubun arasında giren cipin çarptığı Mehmet Ayvalıtaş (20) yaşamını yitirmişti. Oğlunun ölümünün anne Fadime Ayvalıtaş da rahatsızlanarak 12 Aralık'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

DURUŞMA ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğunda bulunan açık otopark, araç girişine kapatıldı.

Araçlar diğer bloklarda bulunan otoparklara yönlendirildi.Ayrıca, adliyenin giriş kapısının önüne polis barikatı kurulurken, 2 TOMA aracının da bulunduğu adliye bahçesine çok sayıda çevik kuvvet aracı giriş yaptı.

1-001.jpg

DURUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK ÇIKTI

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşma öncesi yüzlerce kişi adliye önünde toplandı. Polis ekipleri alanı bariyerlerle güvenlik çemberine alırken, grup ellerindeki flamalarla sloganlar attı. Adliye binasının giriş kapısı önünde bekleyen polislere gruptakilerden bazıları "Ne yüzle buraya geliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Gruptakilerden bir kadın, polislere doğru bağırarak gözyaşı döktü.CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmayı izlemek için adliyeye geldi. Mahmut Tanal ve polis müdürü ortamın daha fazla gerginleşmemesi için görüşme yaptı. Polis müdürü daha önceki duruşmada adliyenin camlarının kırıldığını hatırlatırken, Tanal da iki tarafında sakin olması durumunda herhangi bir gerginlik yaşanmayacağını söyledi.

Hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Avyalıtaş ise polis müdürüne, "Kesinlikle bir karışıklık istemiyoruz, tahrik etmeyin" dedi.Duruşmayı Ankara'daki Gezi parkı protestolarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi Safi Sarısülük de izliyor.

2-001.jpg

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim