• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Mehmet Ali Şahin'den HDP'ye sert eleştiri

Mehmet Ali Şahin'den HDP'ye sert eleştiri
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin HDP'yi sert sözlerle eleştirdi. Şahin, "HDP yöneticileri o açıklamaları başka ülkelerde yapsa, o parti hakkında kapatma davası açılırdı" dedi.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin Karabük'te 1 Kasım milletvekili Genel Seçimi'nde partisine en çok oy veren köyleri ziyaret etti. Şahin burada HDP ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Şu anda HDP yöneticilerinin, başta Demirtaş'ın açıklamaları başka bir demokratik ülkede yapılmış olsa, o siyasi parti hakkında derhal kapatılma davası açılır ve kapatılırdı. Sayın Demirtaş'a ve HDP yöneticilerine sesleniyorum. Türkiye'deki demokratik düzenin kıymetini bilin" dedi.

Yasaklarla bir yere gitmenin mümkün olmadığını ve Türkiye'de yakın bir zamana kadar siyasi partilerin sık sık kapatıldığını belirten Şahin, Anayasa değişikliğiyle siyasi partilerin kapatılmasını yasakladıklarını hatırlattı.

Siyasi partilerin düşüncelerini, programlarını sadece siyasi yolla hayata geçirmenin mücadelesi içerisinde olmaları gerektiğini işaret eden Şahin şunları söyledi:

"Bakın şu anda Türkiye'de faaliyette bulunan bir siyasi parti var HDP. Siyasi partiler terör yoluna baş vurmazlar, terör örgütleriyle işbirliği yapmazlar. Terör örgütlerinin siyasi uzantısı görünüşü içerisinde olamazlar. Ama bir siyasi parti var ki adına 'HDP' diyor. Bakın şu anda Cizre'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da terör örgütü elemanları güya 'öz yönetim' kurma adına sokakları işgal ediyorlar, hendekler kazıyorlar. 'Burası bize aittir' diye eylemler yapıyorlar."

Bir siyasi partinin bu eylemlere destek verdiğini vurgulayan Şahin şunları söyledi: "Bunları ortadan kaldırmak için orada yaşayan vatandaşlarımızın huzurunu temin etmek için o hendekleri kapatmaya, militanları etkisiz hale getirmeye çalışan güvenlik güçlerimize parlamentoda, şurada burada yaptığı konuşmalarda adeta hakaretler yağdırıyorlar. Bakın buradan sesleniyorum, ey HDP yöneticileri, eğer gerçekten düşüncelerinizi siyasi yolla hayata geçirme amacıyla kurulmuş bir siyasi partiyseniz terör yoluyla bunu asla yapamazsınız. Çünkü siyaset siyasi yolla görüşlerini parlamentoya getirerek, yasalaştırarak amaçlarına ulaşabilecek siyasi organlardır. 'Hayır, biz hem siyasi bir parti olacağız hem de silahlı mücadele yolunu seçerek amaçlarımızı gerçekleştireceğiz' diyorsanız buna hiç bir demokratik ülke müsamahakar davranamaz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim