• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Mehmet Ali Şahin'den Erdoğan ve başkanlık sistemi açıklaması

Mehmet Ali Şahin'den Erdoğan ve başkanlık sistemi açıklaması
Mehmet Ali Şahin, muhaliflerin Başbakan Erdoğan'ı siyasetten uzaklaştırmak için cumhurbaşkanı olmasını istemediklerini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, muhaliflerin Başbakan Erdoğan'ı siyasetten uzaklaştırmak için cumhurbaşkanı olmasını istemediklerini belirterek, "Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceğiz. Erdoğan da ilk partili başkan olacak" dedi.

Mehmet Ali Şahin, 30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edildiği Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde miting yaptı. Belediye meydanında halka seslenen Şahin, seçimlerin iptal edilmesinin olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek, "Önünüze sık sık sandığın konulmasından rahatsız olmayın. Sandık varsa, demokrasi ve millet iradesi var demektir. Sandık varsa bu ülkede rejim tıkır tıkır işliyor demektir. Bu milletin önünden sandığı almak, sandık dışı yollarla iktidarları uzaklaştırmak istediler çoğu kez. Darbeleri bunun için yaptılar. Darbe teşebbüslerinde bunun için bulundular" dedi.

1 Haziran'da yenilenecek seçimlerden kısa bir süre sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını ifade eden Şahin, bu süreç için yurt içi ve yurt dışında Recep Tayyip Erdoğan'ı karalamak için bir kampanya başlatıldığını söyledi.

"TAYYİP ERDOĞAN ÇOK İYİ ŞEYLER YAPTI"
 
Bazı kesimlerin Başbakanın cumhurbaşkanı olmasını istemediğini söyleyen Şahin, "Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasın istiyorlar. Peki olursa ne olur?, niye karşı çıkıyorsunuz? Halkımız seçerse cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasından neden rahatsızsınız? Çünkü Tayyip Erdoğan iyi şeyler yaptı. Bu ülkenin çehresini değiştirdi. Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti, Türkiye'ye adeta çağ atlattı. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde. Her alanda Türkiye geçmişle kıyasladığımızda, bugün çok daha önde bir ülkedir. Kişi başına düşen milli gelir önceden 2 bin 500 - 3 bin dolarlardaydı, şu anda 11 bin dolarlarda. Bizim AK Parti olarak hedefimiz var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e Türkiye'yi taşımak ve dünyanın en kalkınmış 10 ülkesi arasına sokmak hedefimiz var" diye konuştu. 

"BU MİLLET DİKTATÖRE OY VERMEZ"

AK Parti kadrolarının Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini dile getiren Şahin, "Ben adayım derse, AK Parti olarak kaya gibi arkasındayız. Onu Çankaya'ya çıkartmak ve halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak onu Çankaya'ya oturtmakta kararlıyız. Diyorlar ki, 'Tayyip Erdoğan aday olmasın'. Çünkü diktatörce davranıyor, gerginliklere yol açıyor diyorlar. Bunu söyleyenlere buradan sesleniyorum. Bu sözde samimiyseniz, onun adaylığını desteklemeniz lazım. Çünkü bu millet bir diktatöre asla oy vermez. Bu millet Tayyip Erdoğan'ın ne olduğunu, bu ülkeye ne yaptığını çok iyi biliyor. Demokrat olduğunu, insan haklarına ne kadar değer verdiğini bu millet yakinen biliyor" dedi. 

"TÜRKİYE'YE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRECEĞİZ"
 

AK Parti tüzüğünü hatırlatan Şahin, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması durumunda 2015'te yeniden milletvekili olamayacağını ve Başbakan seçilemeyeceğini vurguladı. Şahin şunları kaydetti:
 
"Yok öyle yağma Tayyip Erdoğan bu millete hizmete devam edecek. hem de cumhurbaşkanı olarak devam edecek. 2015 seçimlerinde AK Parti'yi parlamentoya daha güçlü şekilde sokarak, anayasayı değiştirip, Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceğiz. Böylece cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımız Erdoğan, aynı zamanda partili bir kişi olarak, başkan olarak, milletimize 2023 yılına kadar hizmet edecektir."
 
Şahin, konuşmasının ardından 1 Haziran seçimlerinde partisinin adayı Ali Çapçı'ya destek istedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim