• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Türkiye'nin en sevilen ekran yüzlerinden Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberini oğlu Umur Birand, göz yaşları içinde açıkladı. Hastaneden de resmi açıklama geldi.

Haberciliğin duayen ismi Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın, tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.. Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmekteydi..

SİZİ MAHÇUP ETTİK YENİDEN KARŞINIZA GETİREMEDİK
 
Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından oğlu Umur Birand gazetecilere açıklamalarda bulundu. Umur Birand, "Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun" dedi.
 
ÖLÜM HABERİNİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE VERDİ
 
Umur Birand şu açıklamalarda bulundu: "Dün çok normal ve standart bir ameliyat sonrasında babamın kalbi durdu. Yaptıkları bütün çabalara rağmen kalbi yeniden çalıştıramadılar. Onun akabinde yaşam destek ünitesine bağladılar. Maalesef bu akşam 6.29'da babamı kaybettik. Acı çekmediğini düşünüyoruz. Çünkü ameliyat çok basit bir ameliyat olacaktı. Hatta salı gecesi yayına çıkmak için Sülayman Ağabey'i yönlendiriyordu. Bizimle konuşuyordu. Hiç beklenmedik bir şekilde kaybettik.
 
Babam 71 yaşındaydı. Eminin hepinizle bir ara çalıştı ya da çalışmadı. Vücudundaki son elektriğine kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, gelen, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun."
 
AYDIN DOĞAN: İÇİM YANIYOR
 
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan Kanal D Haber Bültenine canlı bağlanarak Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ilgili konuştu. Aydın Doğan duygularını şu sözlerle anlattı:
 
"İçim yanıyor. Fazla söyleyecek bir şeyim yok. Bana göre Türk basını büyük bir haberciyi kaybetti. Hem basın hem televizyon dünyası.. Yeni yetişenler hep Mehmet Ali Birand'ı habercilikte, başarıda örnek alacaklar. Müthiş bir heyecan, müthiş bir başarı, müthiş bir başarıya sahip bir adamdı. Hiç aklıma gelmedik bir anda böyle bir sürpriz yaptı. Izdırabım büyük. yeri doldurulmaz kolay kolay. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Bana da telefonlar geliyor. Emir büyük yerden yapılacak bir şey yok. Nur içinde yatsın"
 
Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, Teşfikiye Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı aile mezarılığına defnedilecek.
 
Bizde İstanbul Haber Ajansı olarak Mehmet Ali Birand'a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim