• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Mehmet Akif İnan’a Anma Töreni

Mehmet Akif İnan’a Anma Töreni
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan, vefatının 16. yılında anıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan, vefatının 16. yılında anıldı.

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan için anma töreni düzenlendi. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde düzenlenen anma programına Şehzadeler Belediye Başkanvekili İsmail Önal, Sağlık İl Müdürü Metin Kaplan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner'in sunuculuğunu yaptığı program Akpınar Camii İmam Hatibi Cebrail Çelik'in okuduğu Kur'an tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, "1940 yılında Urfa'da dünyaya gelen, "Yaslasam gövdemi karlı dağlara, Sonsuz bir uykuya kavuşsam bir gün" diyerek, 6 Ocak 2000'de sonsuzluğun sahibine kavuşan çağın soylusunun attığı tohumlar ormana dönüştü. Bıraktığı miras ise bütün mağdur ve mazlumların umut ışığı oldu. Ülkemizde insanlar "öz yurdunda garip, öz vatanında parya" olmasın, Filistin ve Doğu Türkistan unutulmasın istedi. Çocuklar Somali'de sefaletin koynunda uyutulmasın, iç savaşın pençesindeki Suriyeli kardeşlerimizin, gayr-i meşru bir zulme mazur kalan Mısırlı, Çeçenistanlı kardeşlerimizin ve dünyanın tüm mazlum coğrafyalarındaki mağdur kardeşlerimizin feryadı karşılıksız kalmasın istedi. İnsanlık Myanmar'da kurutulmasın diye insanlığın ortak vicdanını temsil etmenin sorumluluğuyla ilk hareketi başlatan Merhamet-Sen'i emanet ederek aramızdan ayrılan uygarlık savaşçısı tam bir eylem adamıydı. Geniş bir telefon rehberi bırakıp, "Bütün giysileri yırtsak yeridir. Yeter bize vefa elbiseleri" diye vefayı öğütleyerek göçen uygarlık savaşçısının her ölüm yıldönümünde bir araya gelen dostları ve mirasını büyütenler, minnettarlıklarını ifade ederken, aynı zamanda mücadeleyi zirveden yeni ufuklara taşımanın da adımlarını atmaktadırlar" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN ÖRGÜTLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞU"

Mehmet Akif İnan'ın en önemli eseri olan Eğitim-Bir-Sen'in bugün 340 bin üyesiyle genel yetkili sendika olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, "Kurucu Genel Başkanlığını yaptığı Memur-Sen 850 bini aşan üyesiyle, 11 hizmet kolunun 11'inde de genel yetkili olmakla kalmamış, kamu çalışanlarının en büyük konfederasyonu, Türkiye'nin en örgütlü ve en dinamik sivil toplum kuruluşu olmuştur. Adı okullara, kültür salonlarına, yerleşim yerlerine verilen Mehmet Akif İnan, çağı kurtarmanın mücadelesini yaşam tarzı haline getirmişti. Memur-Sen ailesi olarak, 16. ölüm yıldönümünde Bangladeş'te yaptıracağımız ve Arakanlı yetimlerin muhafaza edilerek yetiştirileceği 200 öğrencilik okul, mescit ve yatakhanenin bulunduğu Mehmet Akif İnan Külliyesi ile amel defterinin açık tutulmasına katkıda bulunacağımız Akif İnan'ın bize miras bıraktığı eseri büyütmeye devam edeceğiz. Kökü ezele, dalları ebede uzanan bir misyonu bizlere miras bırakan, "benim misyonum adam yetiştirmektir" diyen ve "Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan" dizeleriyle kutsal davamıza ebedi bir anlam katan merhum üstad Kudüs Şairi Akif İnan'ı rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Okur, Mehmet Akif İnan'ın "Zaman" isimli şiirini; "Kaside" şiirini Gediz Ortaokulu Müdürü Erhan Çiftçi; "Şehir Gazeli" isimli şiirini KYK Yunusemre Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erkan Akbalık okudu. Sonrasında ise Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Mehmet Akif İnan’a Anma Töreni

Mehmet Akif İnan’a Anma Töreni

Mehmet Akif İnan’a Anma Töreni

Mehmet Akif İnan’a Anma Töreni

Mehmet Akif İnan’a Anma Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim