• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” Yarışması

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” Yarışması
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı Adana İl Temsilciliği'nce düzenlenen "İstikbal Ufkundan İstiklal Ruhuna, Asım'ın Neslinden...

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı Adana İl Temsilciliği'nce düzenlenen "İstikbal Ufkundan İstiklal Ruhuna, Asım'ın Neslinden Ecdadına" temalı "Mehmet Akif Ersoy'a Mektup" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Sarıçam İlçesi Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Büyük'ün yanı sıra Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Türkiye Gençlik Vakfı Adana İl Temsilciliği üyeleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde konuşan Vali Mustafa Büyük, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve onu yazan Mehmet Akif Ersoy'un ideallerini en doğru biçimde anlamak ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak kalbi vatan sevgisiyle çarpan bütün vatandaşların en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığının bilinmesi ve bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Büyük, "Vatan topraklarının düşman işgali altında olduğu, Milletimizin tarihinin en karanlık günlerini yaşadığı bir dönemde Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve işgal altındaki Anadolu halkına "Korkma" seslenişi ile başlayan İstiklal Marşımız, milletimizin milli ve manevi değerlerini birleştiren, destansı bir direnişin sarsılmaz iradesini aşılayan bir çimentodur" dedi.

Asım'ın Neslinin, vatanını milletini seven, vatanın ve milletinin menfaatlerini kendi menfaatlerinden üstün tutan insanlar olduğunun altını çizen Vali Büyük, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Asım'ın Nesli olarak şiirlerinde, zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda olan, vatan ve millet için kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyerek ayağa kalkan, milli, manevi değerlerine bağlı, ülkesini geliştirme ve kalkındırmak için var gücüyle çalışan, kendisini çok iyi yetiştiren donanımlı bilgili kültürlü gençler olduğunu yazmıştır. Bugün bizimde arzu ettiğimiz bu şuura sahip gençlerdir. Bu duygularla etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Türkiye Gençlik Vakfı temsilcilerine ve bu yarışmaya katılarak, programı daha güçlü kılan öğrencilerimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Vali Büyük'ün konuşmasının ardından yarışmada birinci olan Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Filiz Akdağ'a, ikinci olan 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Semra Nur Açar'a ve üçüncü olan Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Duygu Oldaç'a ödüller verildi.

Yarışma özel ödülüne layık görülen Fatma Betül Bayram ile yarışmanın birincisi olan Filiz Akdağ, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un da ödülü kabul etmediğine atıfta bulunarak, kendilerine sunulan altınları kabul etmek istemedi.

Yarışmaya katılan diğer öğrenciler ise derecelerine göre şu şekilde sıralandı;

Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi / Furkan Sözcün

Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi / Eda Çelikel

Tepebağ Anadolu İmam Hatip Lisesi / Büşra Çankal

Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesi / İrem Sultan Bozkurt

Adana Fen Lisesi / İrem Fatma Şahin

Kurttepe M.T.A.L. / Yaren Gültepe

Şehit Abdullah Aydın Emer Anadolu Lisesi / Hatice Kurt

Özel Akdeniz Koleji / Hasan İkta

Çukurova Toroslar Anadolu Lisesi / Mehmet Talha Işık

Karşıyaka Orhan Çobanoğlu M.T.A.L / Melis Canpolat

Turgut Özal Anadolu Lisesi / Beyza Nur Gülcü

Melikşah Anadolu Lisesi/ Emine Dilara Özgen

Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesi / Buket Çokaz

Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi/ Ahmet Altınay

Hasan Adalı Anadolu Lisesi / İclal Aydın

Büyük Selçuklu Anadolu Lisesi / Asude Nur Kerpiç

Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi/ Sümeyye Akçan

Yüreğir İMKB M.T.A.L./ Ali Fuat Deveci

TOKİ Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi / Mehmet Aba

Kurttepe M.T.A.L./ Muhammet Şahin

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” Yarışması

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” Yarışması

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” Yarışması

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” Yarışması

“Mehmet Akif Ersoy’a Mektup” Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim