• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Mehmet Akif Ersoy Denizli’de Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Denizli’de Anıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan fikir ve edebiyat insanı Milli Şair...

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan fikir ve edebiyat insanı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 79. yılında şiirleri ile andı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu vefatının 79. yılında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u şiirleri ile andı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen programa, Denizli Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Tanıtım ve Turizm Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu üyeleri, davetliler ve şiir seveler katıldı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı ve şiirlerinin okunduğu gecede bir konuşma yapan Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, "Milli Edebiyatın öncüsü olan, şiire kattığı değerlerle zamanın ötesine geçen Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 79. yılında saygıyla yad ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, Milli Şair Ersoy'un yaşadığı dönemlerde hep zorluk yaşandığını anlatarak, "O dönem Osmanlı'nın en zorda olduğu dönemdir. Mehmet Akif Ersoy, sadece şair değil bir din ve siyaset adamıydı. O dönemde kendisine nerede ihtiyaç duyulduysa her zaman orada oldu" dedi. Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı Safahat'ın gençlere anlatılması gerektiğini ifade eden Gökoğlan, "Eğer Mehmet Akif'i ve Safahat'ı gençlerimize anlatırsak ülkemizin geleceği için en iyisi olacaktır. Mehmet Akif gibi, Necip Fazıl gibi şairlerimize ve değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi. Gökoğlan, gecenin sonunda okudukları şiirlerle programa renk katan Kent Şairleri Topluluğu üyelerine çiçek verdi.

Mehmet Akif Ersoy Denizli’de Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Denizli’de Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim