• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Mehmet Akif Ersoy Antalya ve Muğla'da anıldı

Mehmet Akif Ersoy Antalya ve Muğla'da anıldı
Antalya ve Muğla'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı"nda, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlinde İstiklal Marşı okundu.

Çağlayan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Erez, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı, slayt sunumu gerçekleştirdi. Şiirlerin okunduğu programda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının ve İstiklal Marşı'nın mecliste kabul edilmesinin anlatıldığı programda, Çağlayan Anadolu Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri, "Bir Adam Üç Hece İstiklal" oyununu sahneledi. 

Akseki

Akseki Şahinler Çok Programlı Anadolu Lisesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle devam edildi. Akseki Şahinler Çok Programlı Lise öğrencilerinin hazırladığı tiyatro ve oratoryo gösterileri sunuldu. 

Serik

Serik İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Rahmi Merdun yaptı. Programda, şiirlerin okunmasının ardından, mehteran takımı ve tiyatro gösterileri sunuldu.

Muğla

Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bir dava adamı Mehmet Akif" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Muğla Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ali Rıza Altın, Yönelt Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Selin Kış ve Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Gülsüm Uslu'ya ödüllerini Muğla Valisi Amir Çiçek verdi.

Bodrum

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından, öğrencilerin melodika ve bando takımıyla eşlik ettiği İstiklal Marşı'nı okumalarıyla başladı.

Törende, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, edebi kişiliği ve sanatı konulu sunum, Kurtuluş Savaşı konulu slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim