• BIST 9703.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Anıldı
Ordu'da, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

Ordu'da, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 95. yıl anma programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kutlama programı, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisi ile başladı. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Ergün Taşçı ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş tarafından ödülleri verildi.

MİLLETVEKİLİ TAŞÇI:"EMANETE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, bu toprakların kolay kazanılmadığına vurgu yaparak, "Bu emanete sahip çıkmak en temel görevimizdir. Bizlerin, dünü hatırlamamız ve geleceğe dair güçlü bir şekilde yeni nesillere mesaj verme yükümlülüğümüz var. Bu topraklar kolay elde edilmedi. Bu topraklar kanla sulandı ve bize emanet edildi. Bu emanete sahip çıkmak da bizim en temel görevimizdir. Mehmet Akif Ersoy, bağımsızlık mücadelesini, yazdığı şiir ile ölümsüzleştirmiştir. Bunun üstüne bir daha şiir yazılamaz. Bu marşımızın arkasındaki medeniyetin var oluş hikayesini iyi anlamamız gerekiyor. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını, şiirlerini okumamız ve gelecek nesillerin de milli şairimizi daha iyi tanıması gerekiyor" diye konuştu.

VALİ'DEN İSTİKLAL MARŞI MESAJI

Vali İrfan Balkanlıoğlu da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Balkanlıoğlu yayınladığı mesajında, "İstiklal Marşı'nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklal Marşı'nın ruhunda var olan bağımsızlık iradesini belleğimizden silmeyip, sürekli canlı tutmalıyız. Genç kuşakların, Mehmet Akif Ersoy'un başta "İstiklal Marşı" olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek ülkemizin gelişmesine, dönüşmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyoruz. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklal Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir" görüşlerine yer verdi.

İstiklal Marşı'nı En İyi Okuma Yarışması 1.si, Fatsa İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şeyma Aşar'ın okuduğu İstiklal Marşı'nın ardından program, Atatürk Kültür Merkezi'nde, resim yarışmalarına katılan öğrencilerin eserlerinden oluşan resim sergisinin protokol mensupları ve katılımcılar tarafından gezilmesi ile sona erdi.

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim