• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Mehdi Eker: "AK Parti Zihniyeti, 150 Yıldır Yürütülmekte Olan Bir Mücadelenin Kodlarında Gizli"

Mehdi Eker: "AK Parti Zihniyeti, 150 Yıldır Yürütülmekte Olan Bir Mücadelenin Kodlarında Gizli"
Erdemli Yöneticiler Akademisi tarafından düzenlenen "Medeniyet Tasavvurumuz Işığında Siyaset" isimli söyleşi programına katılan AK Parti Genel Başkan...

Erdemli Yöneticiler Akademisi tarafından düzenlenen "Medeniyet Tasavvurumuz Işığında Siyaset" isimli söyleşi programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, "Bizim partimizin 14 Ağustos 2001 tarihinde tabelası asıldı ama bu partinin zihniyeti 150 yılı aşkındır yürütülmekte olan bir mücadelenin kodlarında gizli" dedi.

Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD), "Medeniyet Tasavvurumuz Işığında Siyaset" isimli söyleşi programı düzenledi. The Prisedent Otel'de düzenlenen söyleşiye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Erdemli Yöneticiler Akademisi İstanbul İl Başkanı Fatih Dayıoğlu ve çok sayıda üye katıldı.

"AK PARTİ ZİHNİYETİ 150 YILDIR YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BİR MÜCADELENİN KODLARINDA GİZLİ"

Söyleşide konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, "AK Parti'nin siyaset anlayışı düşünce itibariyle, düşünce kodları itibariyle tamamen yerli. Ama sahip olduğu evrensel değerler itibariyle de bütünüyle evrensel yani bütün kainatı kapsayan, bütün kainat için geçerli olan değerlere sahip bir siyaset anlayışıdır. Bizim partimizin 14 Ağustos 2001 tarihinde tabelası asıldı ama bu partinin zihniyeti 150 yılı aşkındır yürütülmekte olan bir mücadelenin kodlarında gizli. Yani dünyada Fransız İhtilali'nin etkileri hissedilmeye başlandığı andan itibaren. 19'uncu yüzyılın ilk çeyreğinde bu yavaş yavaş hissedilmeye başlandı ve o aradaki arayışların karşılığı, oraya yaslanan, kurtuluşu orada gören kendine, kendi coğrafyasına, kendi sosyolojisine, kendi kaderine sırtını çeviren bir anlayışa karşı AK Parti yerli değerleri ve bizim kendi medeniyet tasavvurumuzu evrensel değerlere yaslayarak bunu bir parti programına dönüştürdü" diye konuştu.

AK Parti'nin toplumun her kesimini kucaklayan anlayışta olduğunu belirterek sözlerine devam eden Eker, "Kuşkusuz bu geçen zaman içerisinde, gerek Osmanlı'da gerek Cumhuriyet tarihinde gerek fertler eliyle, çile çeken, fertler eliyle alimler eliyle, dışlanan, idam sehpalarına gönderilen, zindanlarda çürütülen, yokluğa mahkum edilen fakr-u zaruret içerisinde sürgüne gönderilen, sürgüne gitmek zorunda bırakılan birçok değeri birçok cevheri biz kendi öncülerimiz olarak görüyoruz. Kurumsal olarak da, zaman zaman siyasi şahsiyetler keza bu şekilde geldi. Biz onların hepsinin mirasçısıyız" dedi.

"HER TOPLANTI BİRBİRİNDEN DAHA COŞKULU OLUYOR"

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise EYAD tarafından düzenlenen söyleşilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dernek yöneticisi arkadaşlarımızın faaliyetlerimizi nasıl geliştiririz, nasıl daha güzele ulaştırırızın çabası içerisinde olduklarını yakından takip ediyorum. Ama bir şeyi görüyorum ki her toplantı birbirinden daha heyecanlı daha coşkulu daha da meraklı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu da şunu gösteriyor; eğitim alanında olmak üzere çok yol almamız gerektiğinin bilincinde ama biraz da verme aşkına gönül verme hevesinde olduklarınızı da görüyorum. Sizlerden çok şey bekleyenler var. Öyle bir gençlik geliyor ki eğer onları nitelikli ve kimlikli yetiştiremezsek, onları geleceğe iyi hazırlayamazsak, onlardan sonra gelecek olan neslin de geleceğini karanlık etmiş oluruz. Çünkü bizler namüsait şartlara rağmen, o zor şartlara rağmen bir şeyler aldık. Ama bugün imkanlar çok iyi. Fırsatlar var. Fiziki mekan sıkıntımız yok, eğitim kadromuzda sıkıntımız yok. Eğer şimdi Avrupa'da olmayan dünyada sıkıntısı çekilen bu gençlerin o potansiyeli mademki bizde var, onları ahlaklı ve kimlikli yetiştirmek görevini de en güzel şekilde yerine getirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Program sonrasında ise Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Erdemli Yöneticiler Akademisi İstanbul İl Başkanı Fatih Dayıoğlu programa katılımından dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'e çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim