• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Medyayla Etkin İletişim Kur, Hızlı Büyü

Medyayla Etkin İletişim Kur, Hızlı Büyü
Adana Hacı Sabancı OSB Akademi kapsamında AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi koordinatörlüğünde "İş Hayatında Medya İlişkileri" konulu eğitim veren İletişim...

Adana Hacı Sabancı OSB Akademi kapsamında AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi koordinatörlüğünde "İş Hayatında Medya İlişkileri" konulu eğitim veren İletişim Uzmanı Esra Özden, firmaların medyayla ilişkilerinin önemine vurgu yaptı. Özden, medyayı etkin takip eden, bu alandaki kuruluşlarla etkin iletişim kuran, kriz yönetimini bilen şirketlerin hedefe rakibinden daha erken ulaşacağını kaydetti.

AOSB Akademisi'nde dönemin son eğitim programı, AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi Kurucusu Dr. Obengül Ejder'in açılış konuşmasıyla başladı. Ejder, eğitim takvimi bu yılın Nisan ayıyla başlayan AOSB Akademi'nin yüzlerce kişiye ulaştığını belirterek, "Muhasebe ve bütçe yönetiminden iş hukukuna, hitabet sanatı ve prezantasyondan satınalma tekniklerine, insan gücü planlamasından iletişim kazaları ve çözüm yollarına onlarca konuda yüzlerce iş insanına bilgi paylaşımında bulunduk. Eğitimlerimizin katılımına gösterilen ilgi doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Türkiye'de bu kapsamda eğitimlerin verildiği ilk OSB Adana oldu. Şimdi aynı talebi başka OSB'lerden alıyoruz" dedi.

"SADECE ALTYAPI DEĞİL"

Eğitime katılan Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü de yönetim olarak bölgenin sadece altyapısını eksiksiz yapmanın yeterli olmayacağı görüşünü taşıdıklarını belirterek, "Üreten her sanayicinin yanında olmaya, bu işletmelere değer kazandırmaya özen gösteriyoruz. AOSB Akademi'nin bu eğitim döneminde hepimizin önemli kazanımlar elde ettiğini düşünüyorum. Arzumuz sanayi kuruluşlarımızdan daha fazla katılım sağlanması yönünde. İlgili birimlerimizi yönlendirerek bu eğitimlerden azami yarar elde etmeye çalışalım" diye konuştu.

"KOL KOLA YÜRÜYÜN"

Medya ve iş dünyası iletişimi konusunda sunum gerçekleştiren Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İletişim Uzmanı Esra Özden de bu alanda kurulması gereken doğru köprüyü örneklerle anlattı. Medyada kriz yönetimi, medya takibi, basın bülteni hazırlığı, medyaya yönelik organizasyonlar, medya planlama ve şirketlerde sosyal medya kullanımı konularında bilgi veren Özden, şirket yöneticilerine "medyayla kol kola yürüyün" önerisinde bulunurken, hacim ve sektör ayrımı yapmadan, her şirketin medyayla etkin iletişim kurması gerektiğine dikkat çekti.

"UZAK DURAN KAYBEDER"

Özden, "Medya kuruluşları ve gazeteciler üreten insanların daima yanında olmak ister. Medyadan uzak durmak bir şirket için kayıptır. Başarılı her şirketin önemli paydaşlarından birinin de medya olduğunu unutmayın. Ölçeğinize göre şirketinizde bir iletişim personeli istihdam edebilir ya da bu alanda hizmet veren profesyonel bir PR ajansından destek alın. Şirketinizin medyayla etkin iletişime geçtiğiniz yıl ile bir önceki yılınızı karşılaştırın. Başarı grafiğindeki farkı görmeniz zor olmayacak" diye konuştu.

5 ŞİRKETE ÖDÜL VERİLDİ

Eğitim sonrasında yıl içerisinde eğitimlere en fazla katılım sağlayan Abdioğulları Plastik, Dünya EPS, Kastamonu Entegre, Çukurova OSGB, Demirağlar Orman Ürünleri şirketleri ödüllendirildi. Dönemin son eğitim etkinliğine Adana OSB Müdürü Mustafa Keskin ve AYA Koçu Prof. Dr. Nejat Erk'in yanı sıra çok sayıda sanayi kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim