• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Medyatava editörü: Tüm meslektaşlarımız serbest bırakılmalı!

Medyatava editörü: Tüm meslektaşlarımız serbest bırakılmalı!
Silivri Cezaevi önünde umut nöbeti tutan Medyatava" editörü Canan Kaya, gazeteciliğin kara değil kaplara olduğu bir dönemi yaşadığını söyledi.

Silivri Cezaevi önünde umut nöbeti tutan Medyatava" editörü Canan Kaya, gazeteciliğin kara değil kaplara olduğu bir dönemi yaşadığını söyledi. Yarın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu hatırlatan Kaya, cezaevindeki tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi önünde tutulan umut nöbetini Medyatava editörü Canan Kaya ve yerel Yeşil Giresun gazetesi yazarı Osman Kale devraldı. "Ne yazık ki güzel şeyler söylemek mümkün değil böyle bir durumda. Çünkü gazeteciliğin kara değil kapkara olduğu bir günde yaşıyoruz. Artık bizi o noktaya getirdiler ne yazık ki." diyen Canan Kaya, "Özellikle yeni gazeteci arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; asıl şimdi, gazetecilik yapma vakti" Cesur olsunlar" diyorum. Gözaltı ve geldiğimiz bu noktada tutuklamalarla gerçek gazetecileri sindirmek, bastırmak ve korkutmak istiyorlar. Eğer biz onların istediğini verirsek, basının ifade özgürlüğünün ayaklar altına serildiği bu dönem giderek artacak. Amaçları tek sesli bir medya yaratmaktı. Ne yazık ki bunun büyük bir bölümünü artık oluşturdular. O yüzden genç meslektaşlarıma seslenmek istiyorum ki bu süreci bu dönemi iyi analiz edip iyi görüp işlerini cesurca ve hakkıyla yapsınlar, her şeyin peşinde olsunlar." şeklinde konuştu.

Yarın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olduğunu hatırlatan Kaya, "Ama biz bugünü çalışan gazeteciler günü olarak değil, ne yazık ki "çalışamayan gazeteciler" günü olarak kutlayacağız. Tepki eylemlerini yapacağız. Çünkü gazetecilerin büyük bir bölümü işsiz, bir bölüm hala gözaltında , bir bölümü de gördüğünüz gibi, azımsanamayacak bir bölümü tutuklu, cezaevinde. Can Dündar ve Erdem Gül ve yaptıkları haberler yüzünden tutuklanmak zorunda kalan şu anda cezaevinde olan meslektaşlarımın hepsinin özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum." diye konuştu.

Umut nöbetiyle ilgili son bir şey söylemek istediğini belirten Kaya, tıpkı çözüm süreci gibi medya dayanışmasının da buzdolabına kaldırıldığını söyledi.

GİRESUN'DAN GELİP UMUT NÖBETİ TUTTU

Umut nöbetine Giresun'dan gelerek destek veren Yeşil Giresun Gazetesi yazarı Osman Kale ise " "Hemşehrim Erdem Gül'e ve Can Dündar'a destek olmak için buraya geldim. Bir tek onlar değil tabi içeride 35'e yakın tutuklu gazeteci var. Onların da serbest bırakılmasını istiyorum. Yarın çalışan gazeteciler günü. Maalesef çalışmayan gazeteciler, çalışanların 10 misli. Daha fazla gazeteci sokaklarda şu an haber yaptıkları için. Ben tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmalarını istiyorum ve buradaki umut nöbeti benim için bir üzücü durum oldu. Askerde çok nöbet tutmuştum ama bu umut nöbeti benim için çok üzücü oldu." şeklinde konuştu.

Medyatava editörü: Tüm meslektaşlarımız serbest bırakılmalı!

Medyatava editörü: Tüm meslektaşlarımız serbest bırakılmalı!

Medyatava editörü: Tüm meslektaşlarımız serbest bırakılmalı!

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim