• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

"Medya Ve Kadın Algısı " Semineri

"Medya Ve Kadın Algısı " Semineri
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciğinin düzenlediği "Medyada Kadın Algısı" seminerinde konuşan Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir,...

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciğinin düzenlediği "Medyada Kadın Algısı" seminerinde konuşan Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye'nin Facebook'ta 14 milyon aktif kullanıcısıyla dünyada 3.ülke olduğunu söyledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilcisi Zeynep Taş öncülüğünde Antalya Kültür Sanat Merkezinde kadınlara yönelik düzenlenen seminere Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşmir, Doç. Dr. Zeynep Karhan Uslu ve AB Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Çekiç katıldı. Seminerde konuşan Ayşe Keşmir, meydanın 30 yılda büyük değişiklikler yaşadığını kaydetti. Medyanın kısa sürede anlık da olsa geniş kitlelere ulaşarak toplumun kurulu düzenini değiştirme olanağına sahip olduğunu söyleyen Keşir,"Toplumun yüzde 80'ni televizyon izleyerek şiddettin toplumu etkilediğine katılıyorlar. Basının yanlışları ve tutkuları özel alan dışına taşınıp kamusal tehlike haline gelmiştir. Toplumda demokrasinin sağlıklı olarak işleyebilmesi için şiddet, toplumsal karmaşa ve suç unsurlarına medyada mümkün olduğunca az yer verilmelidir. 140 karaktere düşüncelerini sığdıran gençler görünce çok özeniyorum" dedi.

TÜRKİYE DÜNYADA 3.SIRADA

Katılımcılarla sosyal medya alanında istatistikleri paylaşan Keşmir, dünya üzerinde her üç kişiden ikisinin sosyal ağları ziyaret ettiğini söyledi. Her gün youtube'da 10 milyon video izlendiğini söyleyen Keşmir, " Her dakikada 20 saatlik video yüklenmektedir. Her gün facebook üzerinde 8 milyar dakika geçirilmekte ve 285 milyon içerik paylaşılmaktadır. Türkiye 14 milyondan fazla aktif kullanıcı ile dünyada 3.sırada yer almaktadır." diye konuştu.

"ANTALYA'YA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKIN"

AB Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Ayla Çekiç ise, toplumda kadının daha az dinlendiğini söyledi. Çekiç, kadınlardan Antalya'ya daha fazla sahip çıkmasını istedi. Antalya'nın istasyon gibi görünmesinden rahatsızlık duyduğunu kaydeden Çekiç, "Şehrimize inanılmaz bir göç var. Bu göçün içinde kaybolup gidiyoruz. Kent bilinci içinde olmalıyız. Komşuluk ilişkiler unutulup gitti. Önce yutkunarak karşınızdaki inceleyin. 30 yıldır her türlü ön yargıya maruz kalmama rağmen, asla özel hayatlarına saygı duyduğum için kişileri ifşa etmiyorum. En çok dikkat ettiğim şey kimsenin özel hayatı bizi alakadar etmez. 20 yıldır evli bir kız çocuk annesiyim. Hem çocuğuma hem evime hem de aileme zaman ayıran bir kişi olsam da yaklaşık 10 yıldır mutfağa girmediğimi söylemek istiyorum" diye konuştu.

"Medya Ve Kadın Algısı " Semineri

"Medya Ve Kadın Algısı " Semineri

"Medya Ve Kadın Algısı " Semineri

"Medya Ve Kadın Algısı " Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim